Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Föreningsstämman: Förslag till samgående med ÖSK Söders damverksamhet

I den dokumentationen som Fotbollsklubben publicerat inför den kommande Föreningsstämman finns även ett kortfattat beslutsunderlag avseende samgåendet med ÖSK Söders damverksamhet.

ÖSK: Styrelsens förslag till Årsmötet: Övertagande av damverksamheten i ÖSK Söder

Några klipp från dokumentet.
ÖSK Fotbolls styrelse har under 2019 fattat ett inriktningsbeslut om att ta in damfotboll inom ramen för ÖSK Fotbolls verksamhet. Förslaget innebär att ÖSK Söders damverksamhet förs över till ÖSK Fotboll. ÖSK Söders A-lag spelar i Division 1 och kommer enligt förslaget att utgöra representationslag. ÖSK Söders F17-lag kommer att bli en del av ÖSK fotbollsakademi.


ÖSK:s analys av de valmöjligheter som står till buds har lett till följande slutsatser:
1. Att starta en verksamhet från grunden är inte aktuellt. Dels är det tidskrävande och komplext, dels är det inte logiskt att starta en ny damverksamhet under ÖSK-flagg när verksamheten redan finns inom ÖSK-familjen.

2. Ett samgående med KIF Örebro får stora konsekvenser och vi tror på en självständig verksamhet för båda klubbarna. Vi vill implementera damfotboll fullt ut inom ramen för ÖSK med högsta möjliga ambition att på sikt bygga ett lag på absolut elitnivå. Vi ser detta som den bästa lösningen för Örebrofotbollen.

3. Ett samgående med ÖSK Söder är ett logiskt steg att ta och är därför det alternativ som styrelsen i ÖSK valt att inrikta sig mot. ÖSK Söder är en befintlig ÖSK-förening och man sitter redan idag gemensamt i ÖSK-alliansens styrelse. En viktig parameter är att ÖSK Söders styrelse, ledare och spelare är mycket positiva till detta samgående. ÖSK bedömer också att vi har förutsättningar att i hög grad tillföra kompetens och resurser som kan bidra till en långsiktig utveckling för såväl klubben som spelarna


Vad innebär detta ekonomiskt?
ÖSK Söders damverksamhet omsätter i nuläget ca 250.000 kronor och verksamheten bär sig själv. Det finns inga upparbetade underskott i föreningen som ÖSK behöver ta över.


Hur kommer organisationen se ut?
Damverksamheten flyttas i sin helhet in i ÖSK Fotboll. I ÖSK finns en stabil grundorganisation vilket innebär att bland annat ekonomi och försäljning kommer att hanteras av ÖSK:s befintliga kansli. Vi kommer dock fortsatt vara beroende av ideella insatser och samtidigt utveckla den befintliga organisationen genom att tillsätta nya roller för att anpassa oss efter förändringarna detta innebär.


Vad har ÖSK för målsättning?

  • Vi vill vara bäst i Sverige och ta SM-guld på både på dam-och herrsidan.
  • Målsättningen på kort sikt är avancemang upp i Elitettan. Då kommer vi att bli en del av EFD (Elitfotboll Dam) som är damfotbollens elitorganisation.
  • ÖSK blir genom detta en förening som i ännu högre grad skapar förutsättningar för och representerar hela Örebro.
  • En viktig målsättning är naturligtvis att skapa en effektiv spelarutveckling. Vi kommer att erbjuda en god utvecklingsmiljö för våra spelare,som motsvarar dagens högt ställda krav.
  • 2020 kommer vara ett introduktionsår. Vi kommer inte att omedelbart och kortsiktigt genomföra radikala förändringar i verksamheten utan vi kommer att successivt bygga en långsiktig och hållbar elitverksamhet.
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.