Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P17: Delad poäng i Ligacupen

Det blev bara två poäng av de nio som ÖSK-akademins lag hade möjlighet att bärga. P19 har jag redan skrivit om (utan att ha sett matchen). De tappade bort 2 poäng på övertid i sin match mot AIK och fick nöja sig med ett oavgjort 4-4 resultat.

P17.
Oavgjort blev det även då akademins mellanlag mötte IFK Norrköping i vad som väl i alla fall nästan kan kallas ett mellansvenskt derby. Efter den matchen var säkert känslan bättre för hemmalaget. IFK Norrköping tog ledningen innan matchen knappt hunnit börja och utökade sedan efter ca. en halv timme. Då var det inte mycket som tydde på att ÖSK skulle få med sig något från matchen. Norrköping imponerade med ett högt och intensivt presspel och ett rörligt anfallsspel, som ÖSK i princip inte hade något svar på. Försvarsspelet fungerade dock hyfsat med Emil Blomberg som en greppsäker och modig sista utpost.

Efter dryga halvtimmen fick dock ÖSK en biljett in i matchen efter det att Norrköping fällt Mahmoud Madadi i straffområdet. Den biljetten utnyttjade Robin Damström på bästa sätt med ett hårt lågt skott vid ena stolpen. Målvakten gick åt rätt håll, men hann inte ner.

Norrköping inledde andra halvlek som de spelat under större delen av de första. De skapade dock inte så mycket mer än ett närmast oändligt antal hörnor, som de inte lyckades göra något av. Med en halvtimme kvar kom äntligen ÖSK lite mer in i matchen och kunde så småningom även kvittera efter ett riktigt snyggt anfall. Robin Damström slår ett inlägg från höger. Förmodligen lite för hårt för den passerar målet, men nickas tillbaka mot målet av Charlie Ring där sedan Amin Gorgol språngnickar in den i motståndarmålet.

Efter kvitteringen blir det lite Vilda Västern där båda lagen går för att göra ytterligare ett mål. Dock utan att lyckas. Eftersom matchen slutade oavgjord avslutas matchen med straffar. Detta för att kunna skilja lagen åt om de vinner serien med lika många poäng, samma målskillnad och lika många gjorda mål. Det lär de inte göra, men straffarna skall ändå läggas. ÖSK vann straffsparksläggningen genom att sätta fyra av fem straffar. Emil Blomberg tog två av Norrköpings, så den tävlingen vann i alla fall ÖSK.

Matchfakta.
06. 0-1 Levi Malteskog
25. 0-2 Love Brandt
32. Varning Norrköping Isac Johansson
33. 1-2 Robin Damström (straff)
48. Varning Alfie Göransson
77. 2-2 Amin Gorgol (Charlie Ring)
————————-
Straffar.
Elton Vallberg, mål
Charlie Ring, straffen räddas
Robin Damström, mål
Christian Kaya, mål
Amin Gogol, mål

Laguppställning.
Emil Blomberg
Gabriel Rasimovic (34), Alfie Göransson (k), Adam Burman (81)
Robin Damström, Elton Vallberg, Alexander Lindgren (67), Filip Lundqvist (77), Mahmoud Madadi
Amin Gorgol, Robin Hadad (ht)
Ersättare: Edvin Engblom (mv), Elias Adamsson Elving (34), Adi Fisic (ht), Charlie Ring (67), Christian Kaya (77), Emanuel Hannason (81) och Jesper Pettersson

ÖSKs inplanerade matcher innan serien börjar den 5 april.

2020-02-23 13:00 Ligacupen P17 A2 Örebro SK FK (P17) – AIK (P17)
Mars
2020-03-01 18:30 Ligacupen P17 A2 IK Frej Täby FK (P17) – Örebro SK FK (P17)
2020-03-21 13:00 Träningsmatcher Örebro Fotboll Örebro SK FK P17 – IFK Norrköping FK P17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.