Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16: ÖSK räddade poäng mot Djurgården

Matchförberedelse.

Efter det att både P19 och P17 förlorat sina matcher mot Stockholmslag igår var det idag det yngsta lagets tur att möta ett lag från huvudstaden. Djurgården besökte Behrn Arena och gästerna fick något av en smakstart. Redan efter lite drygt 10 minuter kunde de ta ledningen efter en gratischans då ÖSK rätt onödigt slarvat bort bollen i uppspelsfasen.

Inte var det väl heller så värst mycket som tydde på att ÖSK skulle lyckas vända matchen. Djurgården var det om inte klart så i alla fall bättre laget. Det mesta av spelet skedde på ÖSKs planhalva med ett knippe röriga situationer i ÖSKs straffområde där halva laget försöker rensa bort bollen utan att riktigt lyckas. ÖSK stod för några ströanfall – främst genom Robin Hadad som oftast såg alldeles för ensam och övergiven ut längst fram för att hotet skulle kunna resultera i en kvittering.

Andra halvlek såg väl lite bättre ut för ÖSK. Kanske delvis för att Djurgården bara hade tre avbytare med sig i bussen, medan ÖSK kunde kosta på sig att byta ut hälften av utespelarna. Den inte helt rättvisa kvitteringen kom med dryga kvarten kvar. ÖSK hade för en gångs skull lyckats fylla på med flera spelare i anfallet och sågade sig igenom Djurgårdens försvarslinje på ett effektiv sätt. Bollen till Rodin Hadad som i ett 45-gradersläge till synes behärskat kunde trä in bollen via bortre stolpen.

På övertid pressade ÖSK en hel del och verkade för ett kort ögonblick till och med  ha tagit ledningen efter en trippelhörna. Domaren indikerade först mål men efter en sidlinjeskonferens med linjemannen ändrades domslutet till jag vet inte riktigt vad, men något mål blev det i alla fall inte. Det kan ju ha varit offside eller att någon typ av ojusthet i straffområdet föregick målet. Hur som helst med det – ett bra resultat mot ett skickligt motståndarlag.

Det här är ett helt nytt lag för min del. Spelare jag fäste mig vid var mittbacken Malte Nordvall med ett rörligt och följsamt försvarsspel, Jamie Bichis var konstruktiv på mittfältet och Robin Hadad ett hot mot Djurgårdsförsvaret varje gång han fick bollen (vilket tyvärr inte var alltför ofta). Dessutom tycker jag att det var tråkigt att se en nästan övergiven Christian Kaya på högerbacksplatsen. Medspelarna hittade alltför sällan ut med bollen till honom och motståndarna verkade att försöka undvika honom.

Matchfakta.
Hannes Beijer
Christian Kaya, Malte Nordvall, Maximilian Filipovski Nordin, Srush Sadid
Josef Keyrouz (64)
Adam Kjell (71), Nathan Hernandez Öhrn (64), Jamie Bichis (81), Danny Derbas (75)
Robin Hadad

Ersättare: Noah Svensson (mv), Katada Beharic (64), Charlie Swartling (64), Victor Andersson (71), Gustav Attås (75), David Eriksson Bergmark (81) och William Rajkovic Svedlund.

12. 0-1 Jakob Bäckström
13. Varning Danny Derbas
25. Varning DIF Oskar Löfström
40. Varning DIF Maximilian Filipovski Nordin
44. Varning DIF Jakob Bäckström
58. Varning DIF Anton Ekberg
71. Varning DIF Svante Ekengren
72. 1-1 Robin Hadad
81. Varning DIF Edvin Bajrovic
90. Varning Charlie Swartling


90. 2-1 Gustav Attås straffavgörande mål för att avgöra lagens inbördes placering om det efter det att serien är slutspelad är omöjligt att skilja dem åt (om de får lika många poäng, samma målskillnad och lika många gjorde mål).


Det blev ju väldigt många gula kort. Detta återspeglar nog mer var domaren lagt sin ribba än vad som utspelade sig på planen. Det var på det hela tagit inte någon onödigt ful match.


Ligacupen fortsätter med följande matcher för ÖSK.

2020-02-16 13:00 Ligacupen P16 A2 Örebro SK FK (P16) – Värmdö IF (P16)
2020-02-22 15:10 Ligacupen P16 A2 IF Brommapojkarna (P16) – Örebro SK FK (P16)
Mars
2020-03-01 13:00 Ligacupen P16 A2 Örebro SK FK (P16) – Västerås SK FK (P16)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.