Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Årets första nyförvärv

ÖSK Söders damer (som väl snart har blivit ÖSK Fotbolls damer) skriver på sin webbplats om årets första nyförvärv. Matilda Wennberg ansluter till klubben och truppen från Ljusdals IF, där hon spelat div 1 fotboll samt även ett år (2018) i Elitettan då klubben nästan, nästan klarade sig kvar.

ÖSK Söder Dam: Välkommen Matilda Wennberg

NA skrev några rader om henne, då hon provtränade med KIF Örebro i slutet av förra året.
Matilda Wennberg, 21, från division 1-laget Ljusdal. Gjorde elva mål när Ljusdal gick upp i elitettan 2017, och spelade alla 26 matcher där i fjol. Följde med ned i division 1 när Ljusdal åkte ut, och gjorde sex mål på 21 matcher.
– Hon har flyttat till Örebro för att studera, och Ljusdals tränare hörde av sig och tyckte att hon varit så pass dominant att vi borde titta på henne. Det här är andra veckan hon är med, och hon ska vara med nästa också. Hon är främst central mittfältare.

Uppflyttade från ÖSK Ungdom till ÖSK Söder är av lagets truppsammanställning att döma Anna Sandberg, Eila Wennerholm, Lisa Aronsson och Ebba Cabander. De har väl alla fyra vid något tillfälle hunnit med att känna på div 1-fotboll, men nu verkar uppflyttningen definitiv.

Tillägg dagen efter: Nu har även den hårdskjutande anfallaren Cornelia Karlsson taget steget från ÖSK Ungdom till ÖSK Söder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.