Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P19: Vinst i första tävlingsmatchen

ÖSK P19 såg igår kväll till att ÖSK fick en bra start på årets tävlingsspelande. Laget mötte hemma på Behrns Vasalunds IF i ligacupens första omgång. Motståndarna var förra året något av ett bogey team. Då möttes lagen fyra gånger med 3 vinster och en oavgjord match för laget från Solna.

Den här gången var styrkeförhållandena de motsatta. Efter en stark första halvlek kunde ÖSKarna boka in säsongens första vinst med redan i säsongspremiären. ÖSK har till årets trupp tagit in en flera 19-åringar utifrån, vilket definitivt inte hör till vanligheterna. Det var också två av dessa nykomlingar som i hög grad kom att sätta sin prägel på matchens resultat. Främst då genom genom Viktor Hallin från Rynninge som gjorde tre av de fyra målen. Kraftfulle Alexander Falkenström, som via BK Forward hittat från Karlslund till ÖSK, hade lekstuga längs sin högerkant och stod för två av de målgivande passningarna.

Men det var givetvis Hallin som märktes mest. Eller ja, rent spelmässigt märktes han väl inte så värst mycket – det är lätt att liksom bli lite isolerad som vänsterbräddare. Men han såg till att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, Han har ett rent och fint tillslag som gör att det blir farligt, då han får skottläge.

Efter det att hemmalaget kunnat gå till halvtidsvila med en 3-0 ledning, så kom Vasalund ut starkt i andra halvlek och tryckte tillbaka hemmalaget rejält. ÖSK å sin sida var farliga genom några snabba motattacker. Det var också en sådan som slutgiltigt punkterade matchen efter en dryg timmes spel. Viktor Hallin fanns på plats framför mål där han kunde snappa upp Anton Ingves halvtäckta skott. Där avgjordes väl matchen. Vasalund resignerade och resten av matchen präglades av ställningskrig och ett stort antal spelarbyten.

1-0. Dino Salcinevic driver upp bollen och passar i rätt ögonblick till Viktor Hallin som i hög fart skär in i banan från sin vänsterkant. Bra välplacerat skott ur en 45-gradersvinkel.
2-0 Alexander Falkenström driver upp bollen och passar Nadir Ayeva som befinner sig centralt i straffområdet. Inga problem för Nadir att sätta den bollen.
3-0 Alexander Falkenström driver upp bollen och passar Viktor Hallin som fått stå rätt omarkerad centralt nära straffområdesgränsen. Hallin demonstrerar sin fina bollträff.

Det var framför allt en riktigt bra laginsats, tyckte Rickard Torstensson efter matchen. Jag håller med och plussar lite extra för Gustav Leijon som väl i och för sig inte hade så mycket att göra, men som fungerade bra som bollfördelare när Vasalund pressade mot ÖSKs backlinje. Tappar inte koncentrationen som han ibland gjort tidigare. Ett säkert mittbackspar som kompletterar varandra bra. De två balansspelarna betyder mycket för spelet både defensivt och offensivt. Målmässigt avgörande insatser av vänster- och högerbräddarna av vilka Hallin väl var den mer offensiva medan Falkenström hade sin utgångsposition längre ner på planen.

Matchfakta.
12. 1-0 Viktor Hallin (Dino Salcinovic)
23. Varning Anton Ingves
29. Spelarbyte: Dino Salcinovic ut, Jonathan Rasch in
38. 2-0 Nadir Ayeva (Alexander Falkenström)
43. 3-0 Viktor Hallin Alexander Falkenström)
62. 4-0 Viktor Hallin (Anton Ingves)
73. Spelarbyte: Nadir Ayeva ut, Herman Ragnarsson in
73. Spelarbyte: Joel Andersson Segerlind ut, Joel Rigö in
76. Spelarbyte: Viktor Hallin ut, David Sahakyan
77. Spelarbyte: Ryad Mouvlier ut, Theo Hessel in
78. Spelarbyte: Oscar Windahl ut, Ali Reza Rezaei in

Laguppställning. 4-2-3-1
Gustav Leijon
Ryad Mouvlier (77), Olle Brorsson, Gabriel Kaplan, Oscar Windahl (78)
Joel Andersson Segerlind, Anton Ingves
Alexander Falkenström, Dino Salcinovic, Viktor Hallin
Nadir Ayeva
Ersättare: Samet Burgaj (mv), Jonathan Rasch (29), Joel Rigö (73), Herman Ragnarsson (73), Theodor Hessel, David Sahakyan (76), Theo Hessel (77), Ali Reza Rezaei (78)
Anm. Dino Salcinovic utgick tidigt efter att fått en smäll mot knät. Men han trodde inte att det var något allvarligt.

Ligacupen fortsätter så här för ÖSK P19:s del.

2020-02-08 17:45 Ligacupen P19 A2 IF Brommapojkarna (P19) – Örebro SK FK (P19)
2020-02-13 19:30 Ligacupen P19 A2 Örebro SK FK (P19) – AIK (P19)
2020-02-22 17:00 Ligacupen P19 A2 FC Djursholm (P19) – Örebro SK FK (P19)
2020-02-29 11:00 Ligacupen P19 A2 Örebro SK FK (P19) – Västerås SK FK (P19)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.