Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020: ÖSK värvar provspelare


Det är inte speciellt ofta som provspelen med ÖSK leder till något. Spelare kommer till Örebro för några dagar, visar upp sig och försvinner sedan ur fotbollsmedvetandet. Ibland dyker de upp någon annanstans och man erinrar sig, att han tränade ju med ÖSK för några dagar.

Men nu har det faktiskt hänt. David Seger provtränade med ÖSK i november förra året. Axel tyckte som vanligt att provspelaren hade gjort ett bra intryck – (det säger tränare alltid efter ett provspel). Varpå Seger kunde läggas till i kartoteket över testade provspelare. Trodde väl alla. Men idag så uppenbarade sig Seger igen. Som nybliven A-lagsspelare med ett nyskrivet treårskontrakt.  Vem hade kunnat tro det?

ÖSK tar alltså in en yngre (född 1999) offensivt inriktad central mittfältare. Delad skyttekung i Sollentuna FK med 9 mål förra säsongen. Av vilka fem faktiskt gjordes i Örebro mot Rynninge, Karlslund och Forward.

Seger med sina fotbollsrötter på Sportfältet i Edsberg på den östra sidan av Edsviken har tagit en rätt krokig väg till A-lagskontraktet med ÖSK. Det var ju inte så att han tog klivet över till till Sollentunavallen på den västra sidan av ”sjön” på en gång. Efter ett akademiår som sjuttonåring i Täby FK (2015) hamnade han av någon outgrundlig anledning i div 4-laget IFK Osby. Han kanske kände någon skåning – vad vet jag. Men det var onekligen något av ett snedsteg för en akademispelare från Täby, kan man tycka.

Fotbollsresan gick sedan vidare via ett år i Norrtälje, med cupmatchen mot ÖSK som en höjdpunkt (Seger varnad), ett år nästan hemmavid hos IFK Stocksund innan det äntligen blev dags att ta det där steget till div 1-spel på Sollentunavallen. Där blev det inte heller mer än ett år innan ÖSK kom med ett kontraktsförlag.

Onekligen en intressant karriär vid sidan av de vanliga spåren för talangutveckling. Nästan inget spel på akademinivå. Ingenting av vad jag hittat tyder på deltagande i något som SvFF arrangerat. Första året i div 4 långt hemifrån. Därefter upp en serienivå per år tills dess att ÖSK plockade upp honom från div 1-klubben i Sollentuna.

NA (november 2019): ÖSK:s provspelares unika recept – från division 4 till allsvenskan
ÖSK: David Seger klar för ÖSK Fotboll
NA: Gick under radarn i Stockholm – nu är mittfältaren klar för ÖSK

Statistik från lagstatistik.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.