Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Förhoppning att nytt format skall ge bättre matcher

Svensk Elitfotboll (som väl är arrangör av serien) skriver idag om årets nya upplägg för U21-allsvenskan. Tävlingen komprimeras så att säga. Detta kommer att ge kortare restider och förhoppningsvis även göra det möjligt för deltagande lag att matcha bättre lag.

Deltagande 18 lag delas upp på tre stycken serier, där lagen kommer att mötas hemma och borta. Sammanlagt 10 matcher alltså. Seriesegrarna samt den bästa tvåan går till semifinaler i ett finalspel där prissumman är 100.000 kr för segraren och 50.000 kr till det lag som förlorar finalen.

Örebro tillhör den norra serien med följande deltagande lag: AFC Eskilstuna, Djurgårdens IF, Degerfors IF, Hammarby IF, IFK Norrköping och Örebro SK.

Av de ”nordligaste” allsvenska lagen är det alltså AIK, IK Sirius och Östersunds FK som inte deltar. AIK och Östersund var inte heller med förra året medan IK Sirius är en ny avhoppare för det här året.

Av allt att döma blir det inte någon motsvarande U21-serie för lagen i Superettan. Sju stycken (de ambitiösa) har fått en plats i det nya formatet och de övriga ville eller kunde väl inte.

Svensk Elitfotboll: U21-serien 2020 avgörs i nytt format
FotbollDirekt: Bajen gör comeback – AIK fortsätter nobba

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.