Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020: Björndahl mot Bertilsson?

Spekulationerna kring Erik Björndahls fotbollsmässiga framtid vill inte dö. Idag hävdades det på Twitter att ÖSK och Degerfors är nära en överenskommelse. Enligt påståendet skall det handla om en bytesaffär där Erik Björndahl kommer till Örebro medan Johan Bertilsson går andra vägen tillsammans med en summa pengar.

Helt otroligt är det väl inte. ÖSK har ju gjort klart att de verkligen vill ha Björndahl medan Bertilsson har ett gott rykte hos brukslaget som han redan haft två framgångsrika sejourer hos.

Johan Bertilssons tid hos ÖSK har väl inneburit något av en besvikelse. Inte för att han på något sätt har varit dålig, men han har inte heller kunnat leva upp till de rätt högt ställda förväntningar han hade med sig i bagaget, då han kom till ÖSK från Dalkurd sommaren 2018. Det är en användbar spelare som motiverar sin plats i den allsvenska truppen, men han är knappast någon som finns med bland de första 11 då ett lag skall tas ut då alla finns tillgängliga.

På NA:s förfrågan svarar Axel Kjäll lagom svävande utan att säga så värst mycket mer än att man jobbar på saker.

Om läget i årets Silly Season.
– Per i dag är det ingen ny spelare som är klar för oss. Det pågår ett par processer både när det gäller in och ut. Men det har det gjort under en period så egentligen finns det inte så mycket nytt att säga om det.

Om Erik Björndahl.
– Om man tittar på Björndahl så har vi sagt tidigare att vi är intresserade mycket på grund av att det är en duktig fotbollsspelare som finns nära oss och som har gjort ett bra år.

Om Johan Bertilsson.
Om man tittar på Johan Bertilsson är det en spelare som faktiskt har spelat mycket för oss. Det är en spelare som mer eller mindre har varit en ordinarie spelare under stora delar av säsongen.

men,
– Johan Bertilsson är en erfaren spelare som är hos oss idag men sedan vet man inte vad som händer i framtiden. Jag har sagt tidigare att alla våra spelare är till salu om förutsättningarna är de rätta och det är inget som har förändrats där.

Det här är givetvis en komplicerad affär i vilken många olika parter skall vara överens.

Degerfors skall acceptera att tappa inte bara sin utan hela Superettans skyttekung. Hur ser de på tillgängliga alternativ.?

ÖSK skall släppa Bertilsson, vilket nog inte är alltför tungt. Han känns inte som en självklarhet i laguppställningarna (men väl en av de första som byts in om det skulle behövas).

Erik Björndahl accepterar säkert att ta steget till ÖSK. Så länge villkoren är någorlunda vettiga. Bättre än vad han får av Degerfors lär de ju bli. Han driver väl aktivt sitt företag tillsammans med Robert Walker och då är det väl bra att komma närmare hemmakontoret. RE!

Problemet är väl vad Johan Bertilsson tycker om ett sådant arrangemang. Han flyttas ned ett snäpp i den svenska fotbollens seriesystem, men får förmodligen en mer betydelsefull roll i sitt nya lag. I Degerfors kommer han att vara en given startspelare, medan hos ÖSK är det i år inte säkert att han alls kommer att få spela.

Flytten till Degerfors kommer dock att innebära sämre ekonomiska villkor, vilket ingen önskar sig. Hans kontrakt med ÖSK löper fram till och med år 2021, vilket borde innebära att han nog helst vill ha ett treårigt kontrakt hos Degerfors. Han fyller snart 32 år och har väl kommit så pass långt i karriären att kontraktslängden börjar få en stor betydelse. Ju längre ju bättre för hans del.

NA: Uppgifter: Björndahl till ÖSK i bytesaffär med mittfältsstjärnan
Mittfältsstjärnan? Mittfältare skall det väl stå!

Statistik för Johan Bertilsson från fotbolltransfers.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.