Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Tränare 2020

Huvudansvariga akademitränare 2020 (Foto: Icon Photography / ÖSK Fotboll)


ÖSK lade idag ut information om hur tränarstaben kommer att se ut för akademin under det kommande året. I alla fall till att börja med – det är ju inte alltid som den här typen av organisationer överlever ett helt år intakt.

Inga större överraskningar beträffande de huvudansvariga tränarna för P19 och P17. Rickard Torstensson och Carola Sögard skrev ju var sitt treårskontrakt med ÖSK förra året och de fortsätter nu alltså med sitt andra år.

En stor förändring blir däremot för P16. Den truppen tränade Eric Forselius förra året med hjälp av bland annat Felix Möller. Dessa båda byter nu så att säga plats med Bernard Nilsson från P19. Denne blir dock inte huvudansvarig för P16-truppen, utan det ansvaret faller på Pontus Björkman. En riktigt bra lösning, där Pontus säkert kan få en hel del hjälp (om det behövs) av den mycket erfarne Bernhard Nilsson. Bernhard som är ansvarig NIU-fotbollinstruktör på Alléskolan i Hallsberg har nog nog med huvudansvar där, antar jag.

Så här ser den nya organisationen ut.

P19 P17 P16
Huvudtränare Rickard Torstensson Carola Sögard Pontus Björkman
Assisterande Eric Forselius Daniel Angergård Bernhard Nilsson
Assisterande Felix Möller Agon Mehmeti Arvid Brorsson
Målvaktsträn. Göran Kring Göran Kring Magnus Öst
Fysik/rehab Caique Müller Caique Müller Albin Hoonk
Lagledare ? ? Albin Hoonk

Pontus Björkman har så att säga gått den långa vägen genom ÖSKs organisation. Han spelade pojkfotboll i ÖSK Ungdom med Patrick Ingvarsson och Björn Juhlin som tränare. Han var med på ÖSK Söders hemska resa från div 3 (efter att ha övertagit talangtruppens plats då denna upplöstes) till div 6. Tre år med tre nedflyttningar. Dessutom var han väl rätt allvarligt knäskadad under något av åren i nedförsbacken. Efter Söder blev det Latorps IF, där han med tiden etablerade sig som huvudtränare tillsammans med Gustav Nehme. Dessutom tränade han samtidigt något pojklag i Glanshammar, berättade han för mig vid något tillfälle. Och nu är han alltså tillbaka i ÖSK igen. Kul!

Tydligen har det fungerat bra med Agon Mehmeti i P17-truppen. Han fortsätter med uppgiften som assisterande till Carola Sögard. Dessutom ansluter Arvid Brorsson till P16 i en liknande roll. Det blir säkert inspirerande för killarna i P16-truppen att ha tillgång till Arvid som avancerat uppåt i ÖSKs organisation på ett sätt som de väl alla drömmer om att själva kunna göra.

Daniel Angergårds namn kommer också som en överraskning. Större på sätt och vis Pontus Björkman, men för Angergårds del handlar det inte om något huvudansvar. Angergård som fyller 21 i år är ”till vardags” målvakt i Rynninge.

Oklart om han går in i truppen som målvaktstränare eller som en ”vanlig assisterande”. Göran Kring som också finns namngiven i P17-truppen tar ju hand om målvaktsträningen. Han reser dock en hel del så det kan vara praktiskt att ha en ”riktig” målvakt till hands i tränarstaben.

Hur sedan Angergård skall klara av att både träna och spela matcher med Rynninge samt träna och matcha ÖSK P17 är oklart. Det går väl egentligen inte. Båda uppgifterna kräver en hel del. Så det kanske är i Rynninge som Simon Gustafsson hamnar. ÖSK vill ju behålla honom som tredjemålvakt, men sedan låna ut honom för att han skall få mer rutin av seniorfotboll.

Magnus Öst som blir målvaktstränare i U16-truppen har/har haft motsvarande uppgift i ÖSK Ungdoms organisation.

ÖSK: Akademitränarna 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.