Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal-DM: Kvartsfinalerna avgörs i morgon

I morgon inleds vad som kan anses vara höjdpunkten i örebrodistriktets lokala futsalspel. Den 5:e och 6:e januari avgörs futsal-DM, den 11:e januari är det dags för herrarnas AIF-cup innan distriktets damer (plus en del utsocknes) avslutar en futsalintensiv inledning av det nya året med Ladies Night Cup den 18:e januari.

I morgon (som förutom söndag även är trettondagsafton) spelar herrar och damer sina kvartsfinaler. Herrarna har dessutom dessförinnan tre åttondelar som skall avgöras. ÖSK Söder/Ungdom deltar i kvartsfinalerna med sitt ”senior”lag .

ÖSK Söder kommer med ett väldigt ungdomligt lag Det är väl bara lagkapten Håkansson och Lova Händel som passerat åldersgränsen till seniorstatus. Ett juniorlag förstärkt med några seniorer skulle man väl kunna kalla det (snarare än ett seniorlag försvagat av en massa juniorer). Hittills har de yngre spelarna visat att de står upp bra mot de oftast lite äldre motståndarlagen.

Följande Matchtrupp har kallats till kvartsfinalen som spelas mot Rynninge IK: Lisa Davidsson (mv), Ebba Lundqvist, Stina Hedborg, Tilde Brunke, Lisa Aronsson, Erica Andersson, Lova Händel, Anna Sandberg, Sabina Håkansson (k), Johanna Fridlund och Ida-Maja Isacsson.

Alla matcherna spelas i den klassiska futsalarenan Gamla Idrottshuset. Matchprogrammet för lördagen ser ut på följande vis.

09:00 Herrar Sköllersta IF Mariebergs IK
09:55 Herrar Hidingsta IK Kurdiska FF
10:50 Herrar IF Eker Örebro IK Sturehov
11:45 Damer Rynninge IK Örebro SK Söder
12:40 Herrar Lillån FK IFK Kumla
13:35 Damer IK Sturehov Sköllersta IF
14:30 Herrar Vinnare i match 1 Latorps IF
15:25 Damer Garphyttans IF Örebro SK Futsalklubb
16:20 Herrar Vinnare i match 2   Örebro SK Futsalklubb
17:15 Damer Mariebergs IK Örebro Futsal Club
18:10 Herrar Vinnare i match 3 Örebro Futsal Club

Intressant på allvar blir det alltså en kvart i 12, då kvartsfinalerna börjar spelas. Även om matcherna på herrsidan väl känns så där. Tre av de fyra kvartsfinalerna har på den ena sidan lag som spelar i futsalligan eller regionalt (Latorp). De får möta lokalt motstånd i matcher som de bör kunna vinna rätt enkelt.

Utöver ÖSK Söders möte med Rynninge är det nog matchen mellan Mariebergs IK och Örebro Futsal som är intressantast. Marieberg har nämligen en trupp som är fullproppad med spelare som tidigare sågs utomhus i KIF Örebro.

Rynninge IK: DM kvartsfinal för våra damer!

ÖLFF skriver:
All ingång för publiken sker från stora entrén mot Eyrabadet.
Entré lördag: 60:-, Entré söndag: 80:-

Herrarnas Spelprogram
Damernas Spelprogram

NA-TV websänder allt utom herrarnas tre åttondelsfinaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.