Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2019/2020: Vad händer med Björndahl?

Erik Björndahl (Foto: svenskfotboll.se)


Vad händer med Erik Björndahl frågar sig nog många – både i Degerfors och i Örebro (och kanske någonstans i Polen också). Den omskolade mittbacken som på gamla dagar (nåja) blivit skytteligavinnare i Superettan har tilldragit sig en hel del intresse under den halvdöda delen av fotbollsåret. ÖSK lär ha bjudit på honom, polacker skall ha varit intresserade, men han är ändå kvar i Degerfors. Om än inte fysiskt så i alla fall registreringsmässigt.

Johan Ekberg, sportredaktör på Värmlands Folkblad, tror sig veta att den utköpsklausul som fanns i hans kontrakt med bruksklubben nu har löpt ut. (Ett tack till NA:sportens Jonas Brännmyr som retweetade).

En utköpsklausul som uppenbarligen var så högt satt att varken ÖSK eller någon annan klubb var villig att utlösa den. Hur realistisk den var vet vi ju inte. Den kanske var anpassad efter ett bud från någon utländsk klubb. Sådana brukar ju kunna betala mer än vad inhemska klubbar vill göra.

Degerfors har väl egentligen ingen anledning att jäkta på med en försäljning så länge klubbkassan inte är helt tom. Det lär den ju i och för sig vara till och ifrån på andra sidan bergen, men ändå. Så länge som utländska klubbar med januarifönster öppna kan ta in nya spelare i sina trupper, så finns det väl inte någon anledning att acceptera ett lågt nordiskt bud, resonerar man nog i klubbledningen.

Eftersom ingen svensk klubb utlöste klausulen antar jag, att vi måste avvakta tills den här månaden är slut innan det blir dags för eventuella svenska intressenter att börja känna sig för igen. Om sedan Degerfors till slut faller till föga och säljer beror nog på hur deras ekonomiska situation ser ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.