Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Underligt försäsongsplanering hos Sirius

Det här har väl inte så mycket med ÖSK att göra, mer än att Sirius tackade nej till att möta ÖSK i en träningsmatch den 24 januari. Jag tänkte att det berodde på att de skulle iväg på ett tidigt träningsläger eller något sådant. Men så är det inte. De kanske har tröttnat på att möta ÖSK så ofta som de gjort under senare år.

Nu har Sirius lagt ut sitt försäsongsprogram på webbplatsen.

Dagen efter den inställda matchen mot ÖSK kommer de i stället att möta GUSK (Gamla Uppsala SK), ett lokalt div 2-lag. Därefter möter de Gefle (div 1) innan de åker på träningsläger där en match mot CSKA Moskva finns inplanerad. Hemma i Sverige är det dags för Svenska Cupen där de i tur och ordning får möta Sollentuna FK (div 1), Västerås SK (S1) och IFK Göteborg (A). Träningsmatchandet återupptas med IK Brage (A/S1?) och AFC Eskilstuna (S1) innan generalrepetitionen genomförs mot Akropolis IF (div 1).

Jag skrev vid något tidigare tillfälle att ÖSK borde träningsspela mot lite sämre lag för att träna på att vara spelförande mot lite sämre lag. Om detta är bevekelsegrund för Sirius försäsongsupplägg vet jag inte, men det här ser väl ut att vara i blygaste laget.

IK Sirius: Här är schemat för Sirius försäsong 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.