Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nya akademispelare

Jag får väl lov att erkänna, att mitt Instagramkonto är inte en plats jag besöker väldigt ofta. Knappt ens alls, om sanningen skall fram. Jag hade därför inte noterat, att ÖSK presenterat ett antal nyförvärv till sin akademi inför det nya spelåret.


Jamie Bichis.


Jamie Bichis har tillhört Örebro Syrianskas framgångsrika 04:or och representerat ÖLFF i åldersklassens distriktslag. Bichis är ett välkänt fotbollsnamn om man kommer från Laxå.


Dorian Nikola.


Dorian Nikola kommer till ÖSK med fotbollserfarenheter både från Udinese och från Degerfors. Bara en sådan sak. Han fyller 18 år nästa år och kan alltså se fram emot två år i Akademin.


Joel Rigö.


Joel Rigö kommer från AFC Eskilstunas samarbetsklubb Eskilstuna City. Han fyller 19 nästa år och valde alltså ÖSK före AFC för sitt sista juniorår. Intressant.
Eskilstuna City FK: Joel Rigö lämnar City för Örebro SK P19
Eskilstuna City FK: Joel Rigö: Spelarnformation


Alexander Falkenström.


Alexander Falkenström har tidigare spelat i Karlslund och nu senast i BK Forward. Han är en rörlig och tung forward och säkert väldigt jobbig att möta. För sitt sista juniorår har han valt att ta steget över till ÖSK.


Viktor Hallin.


Viktor Hallin som kommer från Rynninge har jag skrivit om tidigare. Men han får ändå en plats i svepet över nya spelare i ÖSKs akademi.


Intressanta spelare tycker jag vilka förhoppningvis kan tillföra akademitrupperna mer spets och kvalitet. Att ÖSK tar in så pass många och lite äldre spelare (med undantag av Bichis) måste man nog se som en mer aggressiv inställning till akademins spelarförsörjning.

Samtidigt kan det nog bli svårt för de blivande 19-åringarna att hinna göra ett tillräckligt stort avtryck för att bli aktuella för A-truppen år 2021. Men en möjlighet till träning med A-truppen för att mäta sina krafter och kunnande med allsvenska spelare kommer det absolut att få – om de är tillräckligt bra.

Nästa år kommer att fungera som ett kvalificeringsår för spel i den sammanslagna P19-allsvenska som kommer att introduceras från och med år 2021. År 2020 spelas P19-allsvenskan fortsatt i en norr- och en söderserie. De sju bästa lagen från respektive serie kommer sedan att få spela i den sammanslagna P19-allsvenskan året därpå. Så det gäller verkligen att kunna ställa upp med en konkurrenskraftig trupp nästa år om man vill tillhöra den högsta serien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.