Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Försäsong 2020: ÖSK byter motståndare

NA skrev igår, att ÖSK tvingas byta motståndare i försäsongens andra träningsmatch. Fredagen den 24 januari var det meningen att ÖSK, närmast traditionsenligt, skulle möta IK Sirius. Men de tilltänkta motståndarna hoppade av. Oklart varför – de har inga träningsmatcher alls inbokade enligt deras webbplats innan Svenska Cupen drar igång.

ÖSK stod på grund av återbudet utan något lag att spela mot. Det låter i och för sig vid en första anblick inte så dramatiskt. Det är ju mer än en månad kvar tills dess att matchen skall spelas. Fast det är nog knepigare än vad det kan verka vid en första åsyn. Vid det här laget har de flesta svenska elitklubbar redan lagt fast sina försäsongsprogram och kan ha svårt att kila in en träningsmatch mot ett lag som ÖSK.

Daniel Bäckström lyckades dock ragga upp en motståndare, som jag tycker passar ÖSK rätt bra med tanke på var laget befinner sig i säsongsförberedelserna. Istället för Sirius blir det Jönköpings Södra som kommer till Örebro den dagen.

Beträffande planerade motståndare under träningslägret i början av februari verkar inte mer vara klart än att man kommer att spela två matcher under veckan i Marbella. Inte förrän i mitten av januari, skriver tidningen, att motståndet kommer att spikas.

Bland alternativen finns några vinterlediga ryska och norska lag som ligger på läger samtidigt som ÖSK. Dessutom finns Sparta Prag och troligen Jacob Rinnes Aalborg på plats i Marbella under perioden, skriver tidningen vidare.

Det verkar alltså som om planeringen av träningsmatcherna ligger i händerna på arrangören precis som varit fallet under de senaste åren. Motståndare kan i princip bli vilket lag som helst och det är inte alls säkert att det blir något som passar ÖSK i förberedelserna inför Svenska Cupen.

ÖSK börjar ju cupspelet med matcher mot Oskarshamn och Brage för att sedan avsluta på bortaplan mot Elfsborg. Laget har ju ofta svårt att föra matcher mot ”lite sämre” lag och jag tycker att det bästa vore om man på träningslägret kunde få träna på detta i stället för att försvarsspela sig igenom 90 minuter mot ett lag som är avsevärt bättre. Givetvis kan det vara kul för spelarna att få möta ett riktigt bra lag, men träningsmässigt är det säkert bättre att möta ett något sämre lag eftersom det ger en bättre möjlighet att utveckla det egna spelet.

NA: ÖSK tvingades till sen ändring när konkurrenten ställde in.

Försäsongsprogrammet.

Veckodag Datum Tid Hemmalag   Bortalag Matchtyp
Lördag 2020-01-18 Örebro SK FC Linköping City Träningsm.
Fredag 2020-01-24 Örebro SK Jsödra Träningsm.
Fredag 2020-01-31 avresa Träningsläger i Marbella  
Fredag 2020-02-07 hemresa Träningsläger i Marbella  
Lördag 2020-02-15 Örebro SK Degerfors IF Träningsm.
Lördag 2020-02-22 14:30 Oskarshamn Örebro SK Sv. Cupen
Lördag 2020-02-29 16:30 Örebro SK IK Brage Sv. Cupen
Söndag 2020-03-08 16:30 IF Elfsborg Örebro SK Sv. Cupen
Lördag 2020-03-28 Örebro SK IFK Mariehamn Träningsm.
Söndag 2020-04-05 Allsvenskan inleds Allsvenskan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.