Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2019/20: Inga kontrakt för Stolt och Julher

ÖSK informerade idag (via NA), att man inte kommer att erbjuda de två akademispelarna Malcolm Stolt och Lukas Julher något kontrakt. De var väl de 00:or som låg närmast ett sådant och de har tränat med A-truppen under november månad.
– Malcolm och Lukas har varit de två från av våra 00:or som legat närmast att flyttas upp i A-truppen, men vi har gjort en samlad bedömning runt den trupp vi har och vilka spelare vi behöver, och valt att inte erbjuda kontrakt, förklarar Axel Kjäll.

Det finns många ungdomar både i och utanför A-truppen som Axel Kjäll & Co. måste försöka foga in i verksamheten nästa år. Så man bedömde väl att det inte fanns plats för två till som knappast lär stå i första (eller andra) ledet då man gör upp om de allsvenska platserna.

Prestigemässigt och förmodligen även ekonomiskt var detta givetvis en missräkning för de två spelarna. Rent fotbollsmässigt är det förmodligen ett bra beslut för dem. Nu kan de söka sig till ett lag på en något lägre nivå för vilket de kan få regelbunden speltid i stället för att hamna i den fotbollsmässiga öken som brukar prägla tillvaron för de ungdomar som inte på allvar kan utmana om en plats i de allsvenska startelvorna.

Ungdomar med kontrakt som ännu inte fått någon plats i den allsvenska truppen och som förmodligen gått före Stolt och Julher vid bedömningen..

Nadir Ayéva 2020 2001
Anton Ingves 2021 2001
Noel Milleskog 2021 2002
Christian Kaya 2021 2004

NA: ÖSK nobbar att kontraktera de egna talangerna

Inget besked om målvakten Simon Gustavssons framtid. ÖSK behöver trots allt en tredjemålvakt att sätta på bänken om ettan eller tvåan av någon anledning inte kan spela. Den positionen har Simon haft i år. Vi får se om han får fortsätta i den rollen även som ”överårig” eller om man lägger över det ansvaret på Gustav Leijon.

1 kommentar – kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.