Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Serieindelningen fastställd

SvFF har nu fastställd serieindelningen för nästa år. ÖSK Söder som redan hunnit med att flyttas från Norra Götaland till Södra Svealand fick i slutändan se ytterligare en förändring i seriesammansättningen.

Efter det att det preliminära förslaget till seriesammansättning presenterades har Älvsjö AIK gått upp till Elitettan tack vare den vakansplats som uppstod efter det att Assi IF hoppat av den näst högsta serien.

Hässelby SK som med knapp nöd klarade sig kvar i div 1 och som flyttats över till den Norra Svealandsgruppen tackade för sig och lämnade ytterligare en vakansplats i div 1-serierna. De på så sätt lediga vakansplatserna har gått till Valbo FF i Norra Svealand och till Nyköpingslaget IK Tun från Enstaberga i Södra Svealand.

IK Tun som nu alltså tar en plats i ÖSK Söders serie kom trea i den div 2-serie som vanns av IFK Hallsberg. De var bara tre poäng efter Hallsberg, så det bör vara ett rätt bra lag. Täby FK som Söder tampades med i år har flyttats över till den norra serien.

På det hela taget kan man väl tycka, att konkurrenstrycket i nästa års serie ser lite svagare ut än vad det varit i år. Älvsjö som hade ett väldigt spelstarkt lag har ersatts av ett vakanslag. Frågetecknet är väl i första hand hur bra lagen från Östergötland är.

I dagsläget ser väl Telge United och IFK Norrköping ut som blivande topplag i serien. Var ÖSK Söder står efter höstens spelartapp är oklart.

Så här slutade årets div 1-serie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.