Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Nya serieindelningar

SvFF skriver på sin webbplats om planerade förändringar i seriesystemet för P19 och P17 Allsvenskorna.

P19.
Från och med år 2021 kommer P19 Allsvenskan att avgöras i en nationell serie med 14 lag. Under denna serie kommer det att finnas två serier med benämningen P19 Superettan Norra resp. Södra.

Kvalificeringen till P19 Allsvenskan kommer att ske nästa år (2020 alltså). För P19 återgår man då till en dubbelserie, vilket innebär att det format man använt sig av under de senaste två åren med en vår- och en höstserie skrotas.

De sju bästa lagen från den norra respektive södra serien kommer att få spela i P19 Allsvenskan år 2021. De sju sämst placerade lagen (plats 8-14) flyttas alla ner till Superettan.

P17.
Det blir inte någon P17 Allsvenska (än?), men man kommer att skrota systemet med vår- och höstserier. Detta för att minska restider och -kostnader.

Serien kommer att avgöras genom dubbelmöten på sedvanligt sätt. Ettan och tvåan i varje serie går till semifinal. Mästaren i P17 Allsvenskan koras genom en finalmatch under hösten.

P16.
Inga förändringar planeras. Man fortsätter att spela i samma format med åtta regionalt indelade serier, med ett slutspel och finalspel under hösten.

SvFF: Förändringar i ungdomsserierna från och med 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.