Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2019/20: Hatula valde Karlslund

Rynninges unge mittfältare Pontus Hatula är nog en spelare som ÖSK haft intresse för. Han tränade med ÖSK vid något tillfälle förra året och i år deltog han i årets sista U21-match. Men längre än så kom inte ÖSK i sina försök att knyta honom till sig den här gången – om de nu försökte.

Istället blir det Karlslunds IF som kommer att få in honom i sin trupp. Klubben skriver på sin webbsida att han skrivit ett flerårigt professionellt kontrakt med klubben.

På frågan om det han hade andra alternativ svarar Hatula:
– Ja, det fanns andra alternativ, bland annat en allsvensk klubb där jag skulle få spela i deras U19-lag och få pendla med A-truppen, men det var ingenting som lockade mig särskilt mycket. Karlslund kändes tidigt som ett självklart val.

Det är väl inte någon djärv gissning att anta, att det var ÖSK som var den allsvenska klubben. Intressant att han tackade nej och i stället valde Karlslund.

Förmodligen också helt rätt av två anledningar.

  • Dels för att hans möjligheter att få speltid är betydligt bättre hos Karlslund än vad de hade varit hos ÖSK. Han har väl sett hur det gått för unga talanger som Adam Bark och Rodin Deprem under de senaste två åren. Nästan ingen speltid alls för Deprem och så gott som bara U19 och U21 för Bark. Hamnar man vid sidan av är det väldigt långt till att få spela. Det är säkert väldigt bra träningar hos ÖSK, men det är kontinuerligt seniorspel som talanger i den här åldern behöver mest av allt.

    Konkurrensen på ÖSKs centrala mittfält lär bli tuff nästa år, då Gerzic, Mårtensson, Amin, Bergmark och Collander kämpar om att få spela.

  • Dels för att han sett att ÖSK inte har något emot att ta in spelare från Örebroklubbarna om de är tillräckligt bra.

    Genom att gå till Karlslund förbättrar han sina möjligheter att utvecklas via kontinuerligt matchspel och han har ändå inte missat möjligheten att vid ett senare tillfälle ta steget över till ÖSK.

    Däremot finns ju fortfarande möjligheten – om ÖSK vill och Karlslund tillåter – att han kan få medverka i U21-matcher nästa år.

    Karlslunds IF: Karlslund värvar 17-årig talang från Rynninge

    Pontus Hatulaspelarstatistik från Fotbolltransfers.com

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.