Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2019/20: Ny vecka – nya provspelare

ÖSK skriver på sin webbplats, att två nya spelare kommer att träna med klubben den här veckan. Det är målvakten David Olsson och mittfältaren David Seger.

ÖSK. Nya provspelare under veckan.
NA: Här är de två spelarna som provtränar med ÖSK


Daniel Olsson.
Den 22-årige målvakten har haft kontrakt med IF Elfsborg men varit utlånad till IK Oddevold under det senaste året. Av allt att döma har hans kontrakt nu gått ut även om han fortfarande finns kvar i Elfsborgs lagsammanställning på deras webbplats. Det är en väl utvuxen målvakt som kommer att testa med ÖSK den här veckan. Enligt elitefootball.com är han 197 cm lång och väger 95 kg.

Elfsborg skriver följande om sin (före detta ?) målvakt.
Svensk fotbolls kanske störste målvaktstalang med fina meriter från pojklandslagen. Uppflyttad till vår A-trupp så sent som den 11 augusti 2016. Som infödd boråsare och fostrad i IF Elfsborg har han aldrig representerat någon annan klubb. Välkänd supporterprofil som tillbringat många matcher i klacken på Elfsborgsläktaren.

2014 blev han utsedd till Sveriges största målvaktstalang av FotbollDirekt. Stark i luftrummet, mycket reaktionssnabb vid närskott och frilägen. Känd för att kommunicera mycket och bra med sina medspelare. En mycket spännande målvakt med framtiden för sig. F.r.om i år är David vår andremålvakt jämte Kevin Stuhr Ellegaard.

Men sedan dess har utvecklingen uppenbarligen dippat en del. Elfsborg satsade på Tim Rönning – en annan ung målvakt – efter det att de hamnat i konflikt med Kevin Stuhr – Ellegaard. Om Rönning går före och om Elfsborg dessutom värvar en ny förstemålvakt så tycker kanske Olsson att möjligheterna i Elfsborg känns rätt begränsade.

På sätt och vis känns han väl redan som klart överkvalificerad som andremålvakt. Hans möjligheter i ÖSK är begränsade så länge som Oscar Jansson är tillgänglig, men han kanske räknar med/hoppas på att han skall kunna ta platsen om/när Oscar lämnar.

Spelarstatistik från elitefootball.com


David Seger.
Seger är en yngre mittfältare född 1999 som tillhör(t) Sollentuna FK. Han har trots sin låga ålder redan tre seniorsäsonger bakom sig. År 2017 som artonårig spelade han 25 matcher för BKV Norrtälje (div 2), året därpå 26 för IFK Stocksund (också div 2). I år har han spelat 23 matcher och gjort 7 mål för Sollentuna FK (div 1).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.