Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Galan – utmärkelser

Vid gårdagens ÖSK-gala delades ett antal priser och utmärkelser ut.
ÖSK: ÖSK-Galan blev en succé
NA: BILDEXTRA: Profilerna, spelarna och pristagarna på ÖSK-galan – så var kvällen på Satin


Årets målskytt
Carlos Strandberg tilldelades priset som Årets målskytt då han gjort flest mål (11 stycken) under säsongen 2019.


Årets genombrott
Jake Larsson tog hem kategorin Årets genombrott som utsågs av Nerikes Allehanda. På plats för att dela ut priset var journalisterna Elena Lövholm och Fredrik Carlsson.
NA: Intervju med Jake Larsson (video)


Årets akademispelare
Niclas Bergmark utsågs till vinnare utav en jury bestående av akademitränarna och Manager Axel Kjäll.

Motivering.
”Denna spelare började året i ÖSK-akademin och har under säsongen haft en stark utveckling både på och utanför planen. Endast 17 år gammal, fick denna spelare, som är fostrad i ÖSK, ta det stora klivet från akademin till ÖSK:s A-lag i somras. Väl i A-truppen har han fortsatt att utvecklas och fick starta i de sista matcherna av Allsvenskan. Med en morfar som skapade ÖSK-historia ser vi nu framemot att se vilken historia denna spelare kommer skapa själv i Örebro och ÖSK.”


Årets supporter
Milton Alfredson Heró
ÖSK:s lagkapten Nordin Gerzic och målvakt Oscar Jansson var uppe på scenen för att dela ut priset, som i år var ett årskort och ett bortakort så att vinnaren kan gå på ÖSK:s alla 30 matcher under säsongen 2020. En jury inom Kubanerna utsåg prisvinnaren.

Motivering.
”Denna supporter har trots sin unga ålder haft full närvaro på ÖSK:s matcher samt spenderat oändligt många timmar på knä för Örebro TIFO. Han har visat ett stort hjärta för Örebro Sportklubb och den supporterkultur som gemensamt byggts upp. Detta är bara början på en lång och trogen tjänst för Örebro SK.”


Årets Kuban
Oscar Jansson

Supportrarna själva hade röstat fram den spelare som de tycker bidragit lite extra under året och som de ville hylla under kvällen. På scenen för att dela ut priset var Magnus Eriksson Malm från Kubanerna.

Motivering.
”Årets Kuban är en spelare som genom sitt sätt att vara på och utanför planen personifierar Örebro Sportklubb på ett föredömligt sätt. Under säsongen 2019 har du genomgående täckt upp för lagkamrater och hindrat motståndare från målfirande. Dina prestationer har stuckit ut och du har i vissa matcher fått arbeta hårdare än vi på läktaren önskar. Vi lämnar över priset med förhoppningar om att få följa dina framsteg på Eyravallen många år framöver. Om så blir fallet har du alla möjligheter att skriva in dig i historieböckerna tillsammans med storheter som Svenn-Gunnar Larsson och Anders Karlsson.”


Årets lagkamrat
Martin Broberg

Inom fotbollen så handlar det inte bara om vad man gör på planen utan även om att vara en bra lagkamrat i omklädningsrummet. Alla spelare fick rösta på den lagkamrat som varit bäst utanför planen. För att dela ut priset var Ulrika Asp från ÖSK:s huvudpartner Behrn Fastigheter upp på scenen.

Det var en jämn omröstning med flera nomineringar men spelarna hade sagt sitt och vinnaren blev Martin Broberg.


Årets mål
Filip Rogic (2-1 mot AIK)

Ett mål kan göras på flera olika sätt och ha olika betydelse för en match. Men för denna kategori så handlar det om vem som gjort det snyggaste målet. För att utse vinnaren hade vi en omröstning på sociala medier där supportrarna fick rösta på det mål de tycker var snyggast under 2019.

Med 69% av rösterna tog Filip Rogic hem Årets mål. Eftersom han har lämnat klubben och inte kunde vara på plats så skickade han en härlig videohälsning från Ryssland med en liten överraskning till supportrarna. Han valde nämligen att skänka sin prissumma på 5000kr till Örebro TIFO.


Årets spelare
Oscar Jansson

Det sista priset gick till den spelaren som har utmärkt sig allra mest under året. Med 53% av rösterna bland supportrarna och hela 90% av rösterna från lagkamraterna så tog Oscar Jansson hem utmärkelsen som Årets ÖSK-spelare 2019.

NA: Prisutdelning till Oscar Jansson (video)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.