U19: Oavgjord inledning på ligacupen

ÖSK-akademin inledde i går kväll ligacupens gruppspel med en U19-match på Behrn Arena mot FC Linköping City. En – såvitt jag vet – ny och hittills okänd motståndare i de här sammanhangen. Rätt duktiga också skulle det visa sig. Redan efter en dryg kvart hade de nämligen hunnit skaffa sig en 2-0 ledning.

Innan halvleken var slut hade hemmalaget förvisso både reducerat och kvitterat. Joel Andersson Segerlind ledningsmål en bit i den andra halvleken räckte dock inte till seger eftersom gästerna kvitterade i den sista matchminuten eller om det var på övertid.

Efter det oavgjorda resultatet blev det straffläggning, vilken Linköping vann efter sju omgångar. Mindre betydelsefullt så länge som inte de två lagen – då gruppspelet är avslutat – hamnar på samma poäng, med samma målskillnad och med lika många gjorda mål. I så fall går Linköping före i den slutliga tabellen.

Ett oavgjort resultat var inte något bra resultat för ÖSKs del om de siktar på att ta sig till A-slutspelet. Dit går gruppsegrarna samt några av de bästa grupptvåorna. Sju poäng (två vinster och en oavgjord) brukar räcka, men säkert är det inte. ÖSK måste hur som helst vinna de två återstående matcherna för att få möta de bättre lagen i slutspelet.

90. 3-3 Dieu Le Veut Ntumbudi

De 11 som startade: Alexander Bahar, Noel Milleskog, William Björnsson, Ryad Mouvlier, Herman Ragnarsson, Dino Salcinovic, Joel Andersson Segerlind, Anton Ingves (k), David Sahakyan, Oscar Windahl och Samet Burgaj (mv).
På bänken satt: Theodor Hessel, Adam Lindström, Ali Reza Rezaei och Gustav Leijon (mv).