Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Ny(gamla) motståndare år 2020.

ÖSK Söder Dam skriver på sin webbplats, att SvFF tvingats till en revidering av sitt förslag till serieindelning för lagen i damernas div 1. Efter det att Gävlelaget Hille IF tackat nej till div 1-spel och Halmstads BK tagit över platsen tvingades förbundet lägga om sitt seriepussel. Ett av resultaten blev att Söders damer flyttas tillbaka från Norra Götaland- till Södra Svealand-serien.

På det hela taget ett positivt besked. Resorna blir inte så långa och motståndarna inte helt okända. Negativt i sammanhanget är dock att IFK Hallsberg och Rävåsen från Karlskoga blir kvar i Götalandsserien och därmed försvinner möjligheten till lokalderbyn och vardagskvällsmatcher.

Seriesammansättning Södra Svealand.
Lag från Eskilstuna

Triangelns SK

Lag från Norrköping
IFK Norrköping FK
Lindö FF
Smedby AIS (div.2)

Lag från Stockholmsområdet
Telge United FF
Boo FF (div.2)
Enskede IK
Stuvsta IF fr (div.2)
Södersnäckornas BK
Tyresö FF
Älvsjö AIK FF

Samt
Örebro SK Söder

Jag noterar,

  • att det trots seriebytet inte kommer att bli någon Gotlandsresa nästa år. P18 IK åkte ju ur serien.
  • att Täby FK och Hässelby SK med hemmahörighet norr om Slussen, vilka båda klarade sig kvar i serien, har flyttats över till den norra Svealandsgruppen. Deras platser tas över av nyuppflyttade Boo FF och Stuvsta IF.
  • att bland motståndarna återfinns årets rätt suveräna seriesegrare från Älvsjö AIK. De klarade inte av att kvala sig upp till Elitettan utan föll mot Alingsås.Det är ”lätt” att åka ur damernas div 1 – det gör 18 av 72 lag varje år. Men att ta steget upp till Elitettan är betydligt svårare. Det får bara 3 av de 6 seriesegrarna göra. Detta kan ju vara bra att ha i åtanke nu när ÖSK är på väg att ta över Söders damverksamhet. Det kommer att behövas en hel del förstärkningar i truppen innan vägen till Elitettan ser framkomlig ut.

    ÖSK Söder Dam: Uppdaterat serieförslag för 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.