Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2019/20: ÖSK testar målvakter

NA:s Fredrik Carlsson har talat med Axel Kjäll om hur denne ser på ÖSKs målvaktssituation. En ersättare behövs ju för positionen som andremålvakt när nu Mathias Karlsson bestämt sig för att gå vidare.

En situation som Kjäll givetvis har varit förberedd på. Enligt honom har man redan tagit kontakt med några tänkbara efterträdare som man kommer att ta till Örebro för att träna och lära känna.

Profilmässigt söker man i första hand en målvakt med en liknande bakgrund som Karlsson och Anton Fagerström hade. Alltså en yngre målvakt som tas från en lägre serie. En målvakt som tycker att det är ett tillräckligt bra karriärsteg att gå från en position som startspelare till en plats på ÖSKs bänk. Vilket väl pekar på att det blir någon yngre målvakt som i år spelat i div 1 eller möjligen div 2.

Beträffande Oscar Jansson verkar Kjäll faktiskt rätt övertygad om att han inte kommer att byta klubb under vintern. Jag tror att hans optimism är välgrundad. De flesta klubbar som spelar höst-vår värvar sällan målvakter under vinterfönstret. Det skulle i så fall vara en klubb som helt misslyckats med sin målvaktsbesättning eller någon med en målvakt som drabbats av en långvarig skada.

NA: ÖSK på målvaktsjakt i vinter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.