Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Storförlust i sista matchen

ÖSK U19 var i Stockholms norra förorter igår för den avslutande matchen i årets seriespel. Inget av lagen hade egentligen något att spela för mer än äran och den tillfredsställelse som det innebär att vinna fotbollsmatcher. Det räckte nu inte alls för ÖSK som förlorade matchen med alldeles för stora siffror. Även om man inte kommer med det absolut bästa laget så skall man inte förlora med 8-1.

Speciellt tråkigt var det dessutom eftersom det här kan ha varit sista matchen för de 19-åringar som kommer att lämna akademin efter ”fullgjort uppdrag”. Några av dem kanske deltar i ligacupens kvalificeringsserie. Upp till fyra överåriga (alltså födda år 2000) får nämligen delta i kvalmatcherna. Men ÖSK brukar inte använda sig av den möjligheten speciellt ofta.

Nittonåringarna, som jag unnat ett bättre resultat, i gårdagens match var Lukas Julher, Samuel Nielsen, Malcolm Stolt, Lucas Parkedal Stenfelt, Odilon Sangwa

Matchfakta.
11. 1-0 Albin Ågren
22. 1-1 Ryad Mouvlier
29. 2-1 Carl Edelstam
34. 3-1 Oliver Mizzaro
43. 4-1 Gustav Lindgren
50. 5-1 Gustav Lindgren (straff)
62. Varning Dino Salcinovic
65. 6-1 Gustav Lindgren
65. Varning Lukas Julher
73. 7-1 Gustav Lindgren
74. 8-1 Emrik Lennartsson

Startade gjorde: Gustav Leijon (mv), William Björnsson, Lukas Julher, Joel Andersson Segerlind, Ryad Mouvlier, Samuel Nielsen, Dino Salcinovic, Malcolm Stolt (k), Lucas Parkedal Stenfelt, Odilon Sangwa och Oscar Windahl
Ersättare: Elias Wäcklén, Herman Ragnarsson, Ali Reza Rezaei och Samet Burgaj (mv)

Nästa match för U19 blir den första matchen i Ligacupen då FC Linköpings City kommer till Behrn Arena. Då har 02-orna tagit steget upp till den äldsta akademiklassen. De flesta av dem har dock redan förekommit i U19-sammanhang i år. Den inledande ligacupsmatchen spelas om ungefär två veckor (den exakta speltiden är inte fastlagd än).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.