Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Myresjöhus cup (DM): Vretstorp till final

ÖSK valde att sända sitt juniorlag till semifinalen på Fredriksberg. Hemmalaget Vretstorp hade därför inga egentliga problem med att ta sig vidare till DM-finalen mot Latorp. Det var väl ett väntat resultat även om det var något av en besvikelse att ÖSK inte förmådde att göra något mål alls medan Vretstorp gjorde sex – tre på bonusstraffar samt tre ”riktiga” spelmål.

ÖSK höll spelet uppe väl under den första halvleken, men lyckades aldrig ta sig igenom Vretstorp försvar och komma till något allvarligt menat avslutsläge. Vretstorp hade några sådana, men det tog ett bra tag innan ledningsmålet kom. Det var den tidigare ÖSK Ungdom spelaren Ante Jälevik som nickade in en hörna vid bortre. Just på de fasta situationerna hade ÖSK-juniorerna svårt att hävda sig mot sina tyngre och i allmänhet längre motståndare.

Vretstorp hade valt att ta sina bonusstraffar innan den andra halvleken inleddes och de behövde inte slå mer än tre eftersom alla tre gick in. Därmed försvann även alla realistiska möjligheter för ÖSK att komma ikapp. Istället blev det Vretstorp som gjorde två till innan allt var över.

En helt rättvis och logisk seger för div 4-segrarna. De hade väl dessutom en viss vana vid den rätt besvärliga planen som fått ta emot mycket regn under de senaste dagarna. Ett underlag som ÖSKarna definitivt inte var vana vid.

NA: Vretstorp slog ut ÖSK ur distriktscupen – med 6–0

Matchfakta.
36. 1-0 Ante Jälevik (nickmål, hörna)
ht. 2-0 Jerry Wiberg (bonusstraff)
46. 3-0 Hampus Lind (bonusstraff)
46. 4-0 Anton Weman (bonusstraff)
50. 5-0 Hampus Lind
77. 6-0 Jonathan Pettersson

Laguppställning.
Simon Gustafsson
Lucas Parkedal Stenfelt, Olle Brorsson, Ryad Mouvlier
Samuel Nielsen, Anton Ingves (70, k), Lukas Julher (77), Dino Salcinovic, William Björnsson
Odilon Sangwa, Malcolm Stolt
Ersättare: Gustav Leijon (mv), Adam Lindström (70), Ali Reza Rezaei (77), Emanuel Hannason och Amin Gorgol

Matchtrupp Vretstorp: Joakim Hallman (mv), Ante Jälevik (k), Daniel Ojara, Mhretab Berhane, Hampus Lind, Anton Weman, Robin Ingvarsson, Philip Hjalmarsson, Jerry Wiberg, Philip Rogic, O’neil Luembe Kalonda, Jonathan Pettersson och Markus Moore

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.