Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Myresjöshucup (DM): ÖSK möter Vretstorp

I eftermiddag möter ÖSK Vretstorps IF i en semifinal i årets distriktsmästerskap. Inte en match som ger upphov till några häftigare passioner, verkar det som. Ingen av klubbarna har ens tyckt att det är värt att nämna matchen på sina respektive webbplatser.

Förmodligen för att ÖSK inte skickar några A-truppsspelare till matchen. Ja, kanske kommer det någon som behöver lite speltid (Mårtensson?), men A-truppen har fått ledigt och i stället blir det juniorerna från Akademin som får ta smällen. Därmed blir ju inte matchen speciellt intressant ur ett åskådarperspektiv. Om man nu inte är väldigt intresserad av Vretstorps A-lag eller av ÖSKs akademispelare.

Normalt borde väl ÖSKs U19-spelare kunna besegra ett div 4-lag. Men att dessutom göra det med minst de fyra mål som förmodligen kommer att behövas blir nog en övermäktig uppgift. Speciellt som matchen kommer att avgöras på ett för juniorerna lite ovanligt underlag (blött gräs).

Jag ser gärna att ÖSK vinner sina DM-matcher, men har ändå inte något emot att ÖSK sänder ett juniorlag till Vretstorp i eftermiddag. DM är trots allt en lokal tävling som inte vänder sig till allsvenska spelartrupper. Det finns en liten slant att hämta ut för DM-vinnarna. En prissumma som är utan betydelse i den ekonomi som ÖSK har att hantera, men som säkert kan betyda en del för Vretstorp eller för Latorp (den redan klara finalisten). Så ÖSKs upplägg att under sommaren visa upp sig på landsorten med bra lag som innehåller spelare från A-truppen på för att sedan låta juniorerna ta hand om semifinalen känns helt rätt.

Eftermiddagsmotståndarna Vretstorp har gjort en riktigt bra säsong och kommer som seriesegrare i div 4 att nästa år ta plats i den lägsta nationella serien.

De har alltså bara fått stryk en gång i årets seriespel och de nådde nästan ett tresiffrigt antal gjorda mål. ÖSK-försvarna kan nog se fram emot en hel del arbete i eftermiddag. Speciellt måste de ha bra koll på Anton Weman och Jerry Wiberg som båda gjorde 23 mål i seriespelet. Weman spelade väl förra året i Ervalla och jag kommer ihåg från DM-matchen på Lyckevallen, att ÖSKs A-truppsförsvar hade en hel del besvär med honom. Wiberg har varit en dominerande och målfarlig spelare i Vretstorp under ett antal år.

En annan spelare som ÖSKarna bör se till att de har bra kontroll på är Robin Ingvarsson. Robin, som tillhörde ÖSK under sin juniortid, är nu på väg att trappa ned sitt fotbollsspelande och lämnade Rynninge för Vretstorp inför den här säsongen.

Utöver Robin finns det ytterligare några spelare i truppen med ÖSK anknytning även om de aldrig kom så långt som till akademin. Jag känner igen namn som Ante Jälevik, Hampus Lind och Marcus Moore.

Vretstorp tränas av Dennis Fransson, som väl hade något år som tränare hos ÖSK Ungdom. Vi får väl se i eftermiddag om han kunnat bibringa sina spelare hur man med fart kastar in bollen i straffområdet vid inkast. Det var ju en av Dennis specialiteter då han var aktiv.

NA: Axel Kjäll ger ÖSK-stjärnorna ledigt mot Vretstorp


Tillägg (ÖLFF):
ÖSKs matchtrupp: Simon Gustafsson (mv), Gustav Leijon (mv), Emanuel Hannason (U16), Amin Gorgol (U16), William Björnsson, Lukas Julher, Adam Lindström, Ryad Mouvlier, Samuel Nielsen, Dino Salcinovic, Malcolm Stolt, Anton Ingves, Lucas Parkedal Stenfelt, Ali Reza Rezaei, Odilon Sangwa och Olle Brorsson.
ÖSK har fått lov att greppa rätt djupt ner i akademin när de pusslade ihop den här truppen. U17 spelar en viktig match i Lund i morgon så spelarna från den truppen var inte tillgängliga för den här matchen.

Vretstorps matchtrupp: Joakim Hallman (mv), Ante Jälevik, Daniel Ojara, Mhretab Berhane, Hampus Lind, Anton Weman, Robin Ingvarsson, Philip Hjalmarsson, Jerry Wiberg, Philip Rogic, O’neil Luembe Kalonda, Jonathan Pettersson och Markus Moore


Prispengar Myresjöhuscup 2019.
Gruppspelet: 150 kronor per poäng.
Sextondelsfinal: 500 kronor till vinnarna.
Åttondelsfinal: 1.000 kronor till vinnarna (ÖSK gick in i tävlingen på den nivån).
Kvartsfinal: 1.500 kronor till vinnarna.
Semifinal: 3.000 kronor till vinnarna.
Final: 6.000 kronor till vinnaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.