Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Länsderby på Stora Valla

För en gångs skull eller i alla fall för första gången på väldigt länge är ÖSKs U21-lag, med och kämpar i toppen av den så kallade U21-allsvenskan. Intresset för att vara med i denna serie har på sina håll varit rätt svagt varför ett antal lag från Superettan deltar i den högsta reservlagsserien.

I den senaste omgången besegrade Degerfors, kvällens motståndare, väldigt överraskande på bortaplan (dessutom) storfavoriterna från IFK Norrköping. Därmed öppnades faktiskt en möjlighet för ÖSK att ta hand om serieledningen och den plats som ger ett finalspel mot ettan i den södra U21-Allsvenskan.

För ÖSKs del krävs för en förstaplats dels en seger i kväll, dels bra fart på målfabrikationen i denna och i den sista omgången. Både ÖSK och IFK Norrköping möter då lag som inte rosat marknaden och det mesta tyder på att serien kan komma att avgöras på bättre målskillnad.


Tillägg: ÖSKs matchtrupp.
Från A-truppen: Adam Bark, Rodin Deprem, Hussein Ali, Daniel Björkman, Niclas Bergmark, Mathias Karlsson (mv) och Helmer Andersson (k).
Från Akademin: Simon Gustafsson (mv), William Björnsson, Olle Brorsson, Alfie Göransson, Odilon Sangwa, Malcolm Stolt, Anton Ingves, Lukas Julher, Ryad Mouvlier, Lucas Parkedal Stenfelt och Samuel Nielsen
Anm. Debut för Alfie Göransson i U21-sammanhang (tror jag). Alfie är född 2003 och spelar oftast mittback eller som balansspelare på mittfältet.


Degerfors kommer med en startelva som så när som på en spelare bara innehåller spelare från A-truppen. Fast de flesta är nog inte speciellt rutinerade.
Spelare som startar: Jesper Berglund (U19), Filip Stankovic (A), Mattias Özgün (A), Axel Lindahl (A), Andreas Jansson (A), Erik Grandelius (A), Joel Okon Daniel (A), Emil Portén (A), José Segura Bonilla (A) och Jeffrey Gal (A, mv, k).
Avbytare: Jakob Andersson (U19), Mohammath Hamisi (U19), Muataz Kallab (U19), Tufve Östlund (U19) och Isaac Eriksson (U19)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.