Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Onödigt poängtapp mot Oddevold

ÖSK U17 tog igår emot Oddevold i vad som mycket väl kan kallas en äkta 6-poängsmatch i U17:s nedflyttningsserie. ÖSK skulle må väldigt bra av att vinna matchen. För Oddevolds del var vinst en förutsättning för att de skulle kunna ta sig över nedflyttningsstrecket på ÖSKs bekostnad.

Att matchen betydde en hel del för ÖSK syntes om inte annat på det lag som tagits ut för matchen. De 17-åringar som normalt spelar med U19 hade kallats tillbaka. Saknades gjorde dock (givetvis) de två A-lagsspelarna som samtidigt var i Stockholm för matchen mot AIK.

ÖSK fick en bra start på matchen och kunde redan efter nio minuter ta ledningen på Noel Milleskogs straffspark efter det att Mahmoud Madadi hade blivit fälld. En närmast perfekt start för ÖSK således. Hemmalaget dominerade sedan spelmässigt hela den första halvleken utan att dock skapa så värst många klara målchanser.

Gästerna från Bohuslän verkar ha insett situationens allvar och jämnade ut spelet i den andra halvleken. Båda lagen hade sina chanser men ÖSK skapade fortfarande flest hörnor. Men det var Oddevold som så småningom kunde ta ledningen. De spelade sig fram på ÖSKs högerkant och en av deras anfallare kunde ur snäv vinkel göra mål via den bortre stolpen.

Några minuter senare var Oddevold i ledningen. Ett inspel parallellt med mållinjen såg för ett ögonblick ut att rinna igenom och förbi alla spelare, men vid bortre fälldes en oddevoldare av den just inbytte inbytte Ali Reza Rezaei. Det såg väl på avstånd rätt ”oskyldigt” ut, men fällningen resulterade både i straff och utvisning. ÖSK-målvakten Samet Burgai gjorde en bra parad på straffsparken, men varken han eller någon av hans lagkamrater kan förhindra att returen slogs i mål.

Surt med både underläge i matchen och en man mindre i jakten på minst en kvittering. Nåja, kvitteringen kom nästan på en gång. Bara några minuter senare utjämnar Robin Damström vid bortre på Oscar Windahls precisa inspel från kanten (halva, halva).

Resten av matchen präglades av att båda lagen gick för ytterligare ett mål. ÖSK höll uppe spelet bra och det märktes knappt att de var en man kort. OK, Samet Burgai fick lov att göra några fina räddningar mot slutet av matchen, men ÖSK saknade inte heller möjligheter att avgöra till sin fördel. Men inget av laget hade styrka nog att få in det avgörande målet.

Förmodligen var inget av laget speciellt nöjda med slutresultatet 2-2. ÖSK borde ha gjort något eller några mål under sin dominans i den första halvleken. Oddevold fick verkligen chansen med både ledning och en man mer på plan bara för att se den ledningen försvinna väldigt snabbt.

Matchfakta.
09. 1-0 Noel Milleskog (straff)
18. Varning Elton Vallberg
57. 1-1 Albion Vitija
62. Spelarbyte Elton Vallberg ut, Ali Reza Rezaei in
65. Utvisning Ali Reza Rezaei
65. 1-2 Irnnes Omicevic (straff)
68. 2-2 Robin Damström (Oscar Windahl)
76. Varning Oddevold Kid Bergqvist Månskär

Laguppställning.
Samet Burgaj
David Kanto, Alfie Göransson, Oscar Windahl (k)
Robin Damström, Noel Milleskog, Joel Andersson Segerlind,Elton Vallberg (62), Mahmoud Madadi,
Herman Ragnarsson, David Sahakyan
Ersättare: Ali Reza Rezaei (62), Alexander Bahar, Christian Kaya, Benjamin Eriksson Ringström, Theodor Hessel, David Widstrand och Theo Eriksson (mv)

Återstående nyckelmatcher i kampen om att klara sig kvar.
*

191013 Lunds BK Örebro SK FK
191013 IK Oddevold Örgryte IS FF
 
191019 Örgryte IS FF Lunds BK
191020 Örebro SK IF Elfsborg
 
191027 Trelleborgs FF Örebro SK
191027 Lunds BK IK Oddevold

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.