Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Sex poäng mot Gefle

ÖSK U19 vann igår den viktiga matchen mot Gefle. En match som verkligen var en sexpoängare. Vid hemmaförlust hade Gefle krympt avståndet till två poäng och dessutom haft en match mindre spelad. Men tack vare gårdagsvinsten skiljer det nu i stället 8 poäng med tre matcher kvar att spela för Gefle. Gestrikarna måste alltså vinna alla sina tre återstående matcher samtidigt som ÖSK inte får ta några fler poäng för att Gefle skall kunna passera ÖSK. Gefle sladdar ordentligt i tabellen, men serien är jämn och deras resultat så här långt inte riktigt representativa för vad de kan prestera i sina bästa stunder. Men tre matcher på raken kommer de inte att kunna vinna.

ÖSK-juniorerna hade inför den här matchen ”lånat in” Adam Bark från A-truppen. Ett lyckat drag skulle det visa sig. Adam gjorde själv 1-0 redan i den 6:e minuten. Adam kom i en djupledslöpning och Odilon Sangwas instick kom perfekt på foten. Helt ren med målvakten gjorde han det viktiga första målet. Från målgörare till framspelare för ÖSKs andra blev hans sdean efter dryga 20 minuter. Adam bröt ett uppspel på halva halva och frispelade Malcolm Stolt som kunde avancera några meter för att sedan ta ett avslut.

Gefle saknade dock inte chanser utan tvingade flera gånger Simon Gustafsson till svettiga räddningar. Med 10 minuter kvar av halvleken kom sedan gästernas reducering efter det att Simon hamnat på mellanhand utanför straffområdesgränsen.

Hemmaledning med 2-1 i halvtid efter ett visst ÖSK-övertag. Matchen kom väl sedan att indirekt avgöras i inledningen av den andra halvleken. ÖSK fick en frispark mer eller mindre på straffområdesgränsen. Efter det att Adam Bark misslyckats med en frispark i ett liknande läge i den första halvleken blev det den här gången Malcolm Stolt som tog den. Malle slog den behärskat över muren och in vid den närmsta stolpen. Mycket snyggt!

En bra match för Malcolm som dessutom var inblandad i ÖSKs fjärde mål. Han utnyttjade ett missförstånd mellan motståndarnas målvakt och en försvarare, tog hand om bollen och frispelade Odilon Sangwa som i princip hade ett öppet mål att sikta på. 4-1 alltså.

Men knappa 10 minuter kvar reducerade Gefle sedan ytterligare en gång genom en sådan där förrädisk boll som lyras in på måfå mot mål för att sedan dala in vid ena krysset. Inte så mycket att göra på den för Simon i ÖSKs mål. Och inte tillräckligt mycket anslutning för att Gefle skulle kunna mobilisera någon kraft i sina försök till slutforcering under den matchtid som återstod.

ÖSK vinner till slut rättvist. Förutom målgörarna plussar jag gärna för Lucas Parkedal Stenfelt, som på ”gamla” dagar är på väg att bli mittback och för snabbe William Björnsson som höll rent längs vänsterkanten. Roligt också att se nygamle ÖSKaren Dino Salcinovic komma in i andra halvlek och fungera bra i en sammanhållande och spelfördelande roll på mittfältet.

Matchfakta.
06. 1-0 Adam Bark (Odilon Sangwa)
23. 2-0 Malcolm Stolt (Adam Bark)
28. Varning Lukas Julher
29. Varning Gefle Emin Gadzo
36. 2-1 Emil Lindgren Pedersen
ht. Spelarbyte: Lukas Julher ut, Dino Salcinovic in
47. 3-1 Malcolm Stolt (frispark direkt i mål)
65. Varning Gefle Mustafa Abdirahman
69. Spelarbyte: Samuel Nielsen ut, Noel Milleskog in
70. Varning Gefle Theodor Hansemon
71. 4-1 Odilon Sangwa (Malcolm Stolt)
79. Spelarbyte: Martin Trinh (ut), Ryad Mouvlier in
80. Varning Gefle Aran Sinjawi
86. Varning Gefle Adrian Runald
82. 4-2 Oskar Matthias Karlsson
82. Varning Olle Brorsson
84. Spelarbyte: Anton Ingves ut, Herman Ragnarsson in
88. Varning Herman Ragnarsson

Det blev väldigt många varningar i den här matchen, men det berodde den här gången mer på domaren än på spelaren.

Laguppställning:
Simon Gustafsson
Martin Trinh (79), Lucas Parkedal Stenfelt, Olle Brorsson, William Björnsson
Samuel Nielsen (69), Lukas Julher (ht), Anton Ingves (k, 84)), Adam Bark
Odilon Sangwa, Malcolm Stolt
Ersättare: Gustav Leijon (mv), Dino Salcinovic (ht), Noel Milleskog (69), Ryad Mouvlier (79), Herman Ragnarsson (84)

Två seriematcher återstår för ÖSK i den här serien i år.

2019-10-06 17:00 P19 Allsvenskan Norra Nedflyttningsserie IFK Lidingö FK – Örebro SK FK
2019-10-26 14:00 P19 Allsvenskan Norra Nedflyttningsserie FC Djursholm – Örebro SK FK

Men dessutom finns följande matcher med i lagets planering.
191002. Final mot BK Forward i junior-DM
191007. U21-match mot Degerfors
191012. DM-final mot Vretstorp
191015. U21-match mot Syrianska FC

Anm. Meningen är att det blir ett något förstärkt juniorlag som får ta sig an DM-matchen mot Vretstorp, medan U21-matcherna används för att hålla igång spelarna i A-truppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.