Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Seger i länsderbyt

ÖSK U17, som väl numera nästan skulle kunna kallas U16 med tanke på hur laguppställningarna ser ut, hade inga problem att säkra tre poäng, då Degerfors kom till Behrn Arena för ett länsderby. Matchresultatet 4-0 får väl snarast sägas ha varit i underkant med tanke på det spelmässiga övertaget som ÖSK hade matchen igenom. Nu skall man väl inte dra alltför långtgående slutsatser baserat på spelövertag och resultat. Degerfors är det svagaste laget i serien och det här var inte första gången de åkte på en stor förlust.

Hemmalaget tog en tidig ledning på en straff som Joel Andersson Segerlind slog i mål efter det att Filip Lundqvist blivit fälld. (Ramlat tyckte några Degerforssupportrar som satt på raden bakom mig). Men mål blev det hur som helst. Joel slog den lågt och hårt mot ena stolpen. Målvakten gick åt rätt håll, men hann inte ner.

Trots det stora övertaget verkade det inte bli några fler mål förrän Joel ökade på hemmaledningen till 2-0 bara några sekunder innan halvleken var till ända. Ett hårt skruvat, lågt skott från nästan halva halva överraskade Degerfors målman, som stod på fel ben och inte hann komma i läge för att komma åt den studsande bollen.

Matchen avgjordes sedan definitivt i inledningen av den andra halvleken. Adi Fisic snurrade och tråcklade omgiven av säkert tre motståndare som försökte ta bollen av honom. Det lyckades inte utan Adi kunde så småningom komma tillräckligt loss för att  lägga upp den för Noel Milleskog som bara hade att avsluta. Målet var Noels, men prestationen stod Adi för.

Ombytta roller blev det sedan för ÖSKs fjärde mål. Noel bröt in från högerkanten, Degerfors målvakt parerade skottet och Adi kunde slå in returen vid bortre.

Det här blev som sagt aldrig någon riktig match. ÖSK var alldeles för överlägsna. Dominant i hemmalaget var Joel Andersson Segerlind som hade en sådan där dag (som han har ibland) då han var överallt och hela tiden. I sina bästa stunder påminner Joel både om Nordin Gerzic med sin förmåga att behålla bollen i trängda lägen och om Astrit Ajdarevic med sina långa öppnande passningar. Bra insats även av Noel Milleskog med sitt aggressiva presspel och av Ali Reza Rezaei som fick ett ordentligt övertag på sin försvarare och nog borde ha fått några målgivande passningar om hans kolleger i boxen hade varit lite mer på alerten. Det var iofs. många andra som gjorde det bra också, men Degerfors var som sagt lite för svaga för man till exempel skall kunna ge försvarsfyran mer än ett hedersomnämnande.

Matchfakta.
17. 1-0 Joel Andersson Segerlind (straff)
45. 2-0 Joel Andersson Segerlind
46. 3-0 Noel Milleskog (Adi Fisic)
69. 4-0 Adis Fisic (Noel Milleskog)
76. Spelarbyte: Joel Andersson Segerlind (ut), Amin Gorgol (in).
76. Spelarbyte: Adi Fisic (ut), Herman Ragnarsson (in)
76. Spelarbyte: Ali Reza Rezaei (ut), Mahmoud Madadi (in)
81. Spelarbyte: Filip Lundqvist (ut), Elton Vallberg (in)
82. Spelarbyte: David Sahakyan (ut), Benjamin Eriksson Ringström (in)
82. Spelarbyte: Robin Damström (ut), Christian Kaya (in)

Laguppställning.
Samet Burgaj
David Widstrand, Alfie Göransson, Oscar Windahl (k)
Robin Damström (81), Noel Milleskog, Joel Andersson Segerlind (76), Filip Lundqvist (81), Ali Reza Rezaei (76)
Adi Fisic (76), David Sahakyan (82)
Ersättare: Theo Eriksson (mv), Amin Gorgol (76), Herman Ragnarsson (76), Mahmoud Madadi (76), Elton Vallberg (81), Christian Kaya (82), Benjamin Eriksson Ringström (82),

Den här tabellen var inte uppdaterad då jag lade in den. ÖSK har nu 12 poäng.


Återstående matcher.

2019-09-29 13:00 P17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örgryte IS FF – Örebro SK FK
Oktober
2019-10-05 13:00 P17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örebro SK FK – IK Oddevold
2019-10-13 15:00 P17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Lunds BK – Örebro SK FK
2019-10-20 13:00 P17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örebro SK FK – IF Elfsborg
2019-10-27 14:00 P17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Trelleborgs FF – Örebro SK FK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.