Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Delad poäng med Täby

ÖSK och Täby FK delade på poängen i gårdagens U19-match på Behrn Arena. ÖSK fick den här gången klara sig utan förstärkning uppifrån på grund av U21-matchen mot Norrköping i morgon (som är en tisdag) och nerifrån på grund av kvällens match mot Degerfors. Men de klarade sig rätt bra ändå. Matchbilden präglades i hög grad av den kraftiga blåsten. ÖSK började med vinden i ryggen och tog programenligt ledningen efter 20 minuter på Malcolm Stolts välplacerade straffspark. Straffen orsakades av en sådan där hands, som egentligen inte är en hands, men ändå otvetydigt är en hands enligt regelboken.

Hemmalaget kunde sedan faktiskt öka på sin ledning till 2-0 i inledningen till den andra. Odilon Sangwas inspel gick igenom hela straffområdet till Lucas Julher, som  avslutade vid bortre i ett fyrtoifemgradersläge.  Resten av halvleken handlade för ÖSKs del mest om att försöka stå emot Täbys anfallsförsök, vilka rullade in i våg efter våg. Ett bra försvarsspel och en stark insats av Simon Gustafsson i ÖSKs mål gjorde dock att Täby aldrig kom mer än i kapp.

Matchen avslutades med två lag som båda gick för ett segermål. Båda skapade en hel del målchanser, men det borde vara Rickard Torstensson som skall vara mest nöjd över att det inte blev något mer mål. Täby hade några riktigt bra chanser i slutminuterna.

Det blev bara en poäng för ÖSK (och för Täby) i en serie där numera det mesta handlar om att inte komma efter Gefle. Gästrikarna förlorade sin match igår, vilket säkert gladde inte bara IFK Lidingö (som vann med 2-0), utan även de flesta av de övriga lagen i serien. För ÖSKs del kommer sanningens ögonblick att infinna sig i nästnästa match den 28 september, då Gefle kommer till Behrn Arena.

Matchfakta.
19. 1-0 Malcolm Stolt (straff)
48. 2-0 Lucas Julher (Odilon Sangwa)
63. 2-1 Jack Dolk
65 (ca.) Spelarbyte: Dino Salcinovic (ut), David Sahakyan, (in)
73. 2-2 Jack Dolk (straff)

Laguppställning.
Simon Gustafsson
Alexander Bahar, Lucas Parkedal Stenfelt, Olle Brorsson, William Björnsson
Odilon Sangwa, Lukas Julher, Dino Salcinovic, Samuel Nielsen
Anton Ingves, Malcolm Stolt
Ersättare: Gustav Leijon (mv), David Sahakyan, Adam Lindström, Ryad Mouvlier

Återstående matcher.

2019-09-20 19:30 P19 Allsvenskan Norra Nedflyttningsserie Vasalunds IF – Örebro SK FK
2019-09-28 13:00 P19 Allsvenskan Norra Nedflyttningsserie Örebro SK FK – Gefle IF FF
Oktober
2019-10-06 17:00 P19 Allsvenskan Norra Nedflyttningsserie IFK Lidingö FK – Örebro SK FK
2019-10-26 14:00 P19 Allsvenskan Norra Nedflyttningsserie FC Djursholm – Örebro SK FK

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.