Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Många frågetecken inför matchen mot GIF Sundsvall

ÖSKs skadeläge efter matchen mot AFC Eskilstuna såg inte så bra ut. Två spelare, Michael Almebäck och Martin Broberg, satte sig ner under matchen och fick bytas ut på grund av muskelskador. Dessutom byttes Martin Lorentzson av samma anledning – även om han inte behövde sätta sig ner.

Inför den allsvenska återstarten efter landslagsuppehållet (som kom väldigt lägligt) är situationen fortfarande oklar. Den skadedrabbade trion var delvis med i den gemensamma träningen under mån- och tisdagen. Men det var väl mest för att se hur kroppen svarar mot en högre belastning.

Martin Broberg säger till NA:s Fredrik Carlsson, att det trots allt känns rätt bra.
– Jag är positiv och kunde träna stora delar av passet i måndags och allt utom det sista idag (läs tisdag) utan några känningar, säger Broberg.

Fast om han ännu inte tränat ett helt pass är det kanske ändå för tidigt att förklara att faran är överstånden för den här gången. Speciellt med spelarens skadehistorik. Belastningen under match är större än under träning, så det är väl frågan om ÖSK törs riskera att han spelar redan på lördag.

NA: Broberg-effekten – så många poäng mer tar ÖSK när mittfältaren spelar


Vill det sig riktigt illa kommer ingen i den muskelskadade trion att kunna delta i matchen mot Sundsvall. Lägg därtill till att Kevin Wright fortfarande har problem med ett lår efter att ha råkat ut för ett antal lårkakor under de senaste matcherna. Dessutom skrev NA igår, att Simon Amin avbröt träningen i förtid och fick ett lår lindat.

I värsta fall måste ÖSK verkligen bottenskrapa sina resurser för att få till en någorlunda stark startelva. En startelva i vilken man numera inte kan räkna med att ha Filip Rogic eller Carlos Strandberg tillgängliga. Det kan bli många nödvändiga omdispositioner i lagsammansättningen.

Skador och frågetecken.
Arvid Brorsson (fotledsfraktur). Inte aktuell för spel i år.
Johan Mårtensson (höft). På bättringsvägen, men knappast aktuell för spel i år.
Fabio de Sousa Silva (korsbandsskada). Inte aktuell för spel i år.
Dennis Collander (symfys). Har börjat träna med boll smått, men knappast aktuell för spel i år.
Michael Almebäck (muskelskada). Avbröt matchen mot AFC Eskilstuna. Har ännu ej gått för fullt i träning. Status oklar.
Martin Lorentzson (muskelskada). Avbröt matchen mot AFC Eskilstuna. Har ännu ej gått för fullt i träning. Status oklar.
Martin Broberg (muskelskada). Avbröt matchen mot AFC Eskilstuna. Har ännu ej gått för fullt i träning. Status oklar.
Kevin Wright (lårkakor). Deltar ej i den gemensamma träningen. Status oklar.
Agon Mehmeti (hälsena). Har inte tränat speciellt mycket på sista tiden på grund av en känning i en hälsena. Status oklar.
Simon Amin (muskelskada). Avbröt tisdagsträningen. Fick ena låret lindat. Status oklar.

En väldigt ovan situation för ÖSK som under tidigare år lyckats hålla truppen relativt skadefri. Speciellt oroande är väl alla muskelskador. Beror det på ändringar i träningsupplägget eller helt enkelt på att många av de berörda spelarna helt enkelt blivit äldre och därmed även ”skörare”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.