Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Välkommen vinst mot Trelleborg

ÖSK U17 tog en lika välkommen som välbehövlig vinst i gårdagens match mot Trelleborg. Med ett lag som för en gångs skulle såg nästan ordinarie ut var hemmalaget faktiskt rätt överlägsna. Ett tidigt mål i den 10:e minuten öppnade för en storseger med bra insatser av alla lagdelar. Gästerna såg aldrig ut att kunna hota på allvar, utan fick lämna Örebro med en 5-0 förlust i bagaget. Närmare än en dubbelchans i inledningen av andra halvlek, där först ÖSKs målvakt Samet Burgaj stod för en kvalificerad räddning som sedan följdes upp med en ribbträff kom de dock inte. När sedan ÖSK så småningom gjorde 4-0 försvann eventuella förhoppningar om att kunna få en utjämning till stånd. ÖSK kunde sedan avsluta matchen genom att ge samtliga bänkspelare speltid.

Samet Burgaj som den här gången höll sig inom (fotbolls)lagens råmärken skötte sig riktigt bra både på linjen och längre ut i straffområdet. Ryggraden i laget var på många sätt den stabila trebackslinjen med tre placeringssäkra och framför allt bolltrygga mittbackar. Speciellt David Kanto som normalt spelar på mittfältet såg väldigt bekväm ut på sin nygamla plats. Noel Milleskog var som vanligt aggressiv i sitt presspel, vilket bland annat öppnade för det tredje målet, då han på något sätt erövrade bollen i Trelleborgs straffområde och sedan lade upp den för David Sahakyans avslut.

Anfallsduon Sahakyba och Fisic hittade varandra bra och kunde ju också assistera varandra till varsitt mål. Ny i laget för den här matchen var Sahakyan, som kommit till ÖSK från Degerfors. Han fick en minst sagt bra ÖSK-debut med två mål samt en målgivande passning. Med en kvart kvar kom dessutom den ordinarie lagkaptenen Herman Ragnarsson, som varit skadad ett tag, in och fick känna på bollen ett tag.

När gårdagens resultat kom in visade de sig att segern var minst sagt välbehövlig. Lunds BK som inför omgången låg under strecket vann även de sin match och utan de tre poängen hade ÖSK hamnat i en besvärlig situation.

Matchfakta.

10. 1-0 Filip Lundqvist (Noel Milleskog)
23 2-0 David Sahakyan (Adi Fisic)
38. Varning Alfie Göransson
43. 3-0 David Sahakyan (Noel Milleskog)
66. Varning TFF, Sebastian Ellhult
68. 4-0 Adi Fisic (David Sahakyan)
73. Spelarbyte: Filip Lundqvist ut, Amin Gorgol in
75. Spelarbyte: Adi Fisic ut, Herman Ragnarsson in
77. 5-0 Mahmoud Madadi
78. Spelarbyte: Mahmoud Madadi ut, Emanuel Hannason in
79. Spelarbyte: Noel Milleskog ut, David Widstrand in
80. Varning TFF, Hugo Holmström
84. Spelarbyte: David Sahakyan ut, Benjamin Eriksson Ringström in
85. Spelarbyte: Joel Andersson Segerlind ut, Gabriel Rasimovic in

Laguppställning.
Samet Burgaj
David Kanto, Alfie Göransson, Oscar Windahl (k)
Robin Damström, Noel Milleskog, Joel Andersson Segerlind (85), Filip Lundqvist (73), Mahmoud Madadi (78)
Adi Fisic (75), David Sahakyan (84)
Ersättare: Theo Eriksson (mv), Amin Gorgol (73), Herman Ragnarsson (75), Emanuel Hannason (78), David Widstrand (79), Benjamin Eriksson Ringström (84) och Gabriel Rasimovic (85).

Återstående seriematcher.

2019-09-16 19:00 P17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örebro SK FK – Degerfors IF
2019-09-29 13:00 P17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örgryte IS FF – Örebro SK FK
Oktober
2019-10-05 13:00 P17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örebro SK FK – IK Oddevold
2019-10-13 15:00 P17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Lunds BK – Örebro SK FK
2019-10-20 13:00 P17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örebro SK FK – IF Elfsborg
2019-10-27 14:00 P17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Trelleborgs FF – Örebro SK FK

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.