Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Myresjöhus Cup (DM): ÖSK knappt vidare


DM-kvartsfinalen mot Lillån blev på sätt och vis en rätt märklig historia. Normalt brukar hemmalagen från de lägre divisionerna hålla emot rätt bra under första halvlek och upp mot timmen för att sedan rasa ihop när ÖSK kommer ikapp och orken börjar tryta. I dagens match var det nästan tvärtom. ÖSK gick ifrån till en behaglig 5-3 ledning innan paus och matchen såg mer eller mindre avgjord ut. Vilket den alls inte var. Lillån gjorde det enda målet i andra halvlek och hade dessutom bud på några till med hårda skott utifrån. ÖSK hade iofs mer av spelet i andra halvleken också, men en duktig hemmamålvakt och en del klena avslut gjorde att det till slut blev en rätt spännande avslutning på matchen.

Lillån bytte målvakt i halvtid. Inget märkligt med det. Många av ÖSKs motståndare i cupen brukar göra så. Det är väl för att så många som möjligt skall få spela mot det allsvenska laget. Den hör gången hade ÖSK möjligen tur med vem som stod i första resp. andra halvlek. En del av ÖSK-målen i första halvlek såg inte helt otagbara ut. Medan andra halvleks målvakt tog en del skott som det ”borde” ha blivit mål på.

Svårt attt besöma spelarprestationer då laget möter en motståndare från div 4. Bra i ÖSK var Daniel Björkman som helt klart trivdes på Lillåvallens gräsplan. De flesta av de övriga ÖSKarna såg väl annars inte helt bekväma ut på det något ojämna underlaget. Malcolm Stolt gjorde två mål av vilka ett var på den straff som ÖSK tilldömdes efter en handssituation. Tufft av Malle att ta hand om straffen, när det fanns spelare som Viktor Prodell och Nordin Gerzic med på plan. Anton Ingves var framspelare från backlinjen i första halvlek och tätade hål på mittfältet i den andra. Viktor Prodell agerade måltjuv. Gjorde sina två mål, men egentligen inte så mycket mer. Precis som han skall göra/vara.

I semifinalen blir det en resa till Vretstorp och Fredriksbergs IP för ÖSK. I den andra semifinalen möts Latorps IF och Rynninge IK.

Matchfakta:
00. 1-0 Didrik Thor (Bonusstraff)
00. 2-0 Patrik Junghagen (Bonusstraff)
00. Emil Fors (Missad bonusstraff, stolpträff)
00. Henning Nordvall (Missad bonusstraff, målvaktsräddning)
00. 3-0 Senad Berisha (Bonusstraff)
03. 3-1 Viktor Prodell
25. 3-2 Daniel Björkman
29. 3-3 Malcolm Stolt
34. 3-4 Malcolm Stolt (straff)
41. 3-5 Viktor Prodell
43. Varning Lillån Philip Ringbom
66. 4-5 Ismet Reiz
68. Varning Lillån Senad Berisha
70. Varning Lillån William Wennerlund

Laguppställning.
Mathias Karlsson
Daniel Björnquist, Anton Ingves, Daniel Björkman
Hussein Ali, Nordin Gerzic, Yaser Kasim (60), Adam Bark
Malcolm Stolt, Viktor Prodell (ht), Johan Bertilsson
Avbytare: Oscar Jansson (mv), Noel Milleskog (ht), Olle Brorsson (60), Samuel Nielsen, Lucas Parkedal Stenfelt, Oscar Windahl och Lukas Julher.

Mot slutet av första halvlek bytte Daniel Björnqvist och Hussein Ali plats.
När Viktor Prodell byttes ut tog Malcolm Stolt den centrala anfallspositionen och Milleskog spelade till vänster.
När Olle Brorsson byttes in för Yaser Kasim tog Anton Ingves Kasims plats på mittfältet och Olle spelade mittback.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.