Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2018: Lyckad miss eller…?

Förra sommaren var ÖSK, enligt uppgift, inblandad i en dragkamp om den återvändande brassen Wanderson do Carmo. Det påstods stå mellan ÖSK och Helsingborg (då i Superettan) om vem som skulle kunna knyta brassen till sig. Det var faktiskt riktigt rörigt ett tag – så rörigt att FotbollDirekt hävdade att allt var klart och att Wanderson valt ÖSK.

Men kort därefter visade det sig att det i stället var Helsingborg som – med hjälp av externa finansiärer – dragit det till synes var det längsta strået. Ett strå som så här i efterhand inte visade sig vara så värst långt.

Idag meddelar nämligen Helsingborg att man kommit överens med Wanderson om att avsluta hans kontrakt ett år i förtid. Han fortsätter alltså hos Helsingborg året ut, men sedan får han försöka finna en ny arbetsgivare. Jag tror inte att ÖSK då återfinns bland de intresserade.

FotbollDirekt: Bryter med HIF – gör sina sista månader

Alltså, det här med att spelaren bryter med klubben är bara så larvigt. I själva verket är det precis tvärt om. Det är klubben som till varje pris vill bli av med spelaren och förmodligen betalar en bra slant för att lyckas med detta.

Om man tittar på Wanderssons statistik så är den faktiskt inte så dålig, trots allt. SofaScore har en poäng på 6,91 på honom den här säsongen, vilket väl är ok. Twelve ger honom knappa 12 poäng per spelad minut, vilket jag tycker är helt ok. Men han har förmodligen haft en väl tilltagen lön. En lön som är för hög för att matcha hans medelmåttiga prestationer.

Eller så ville de externa finansiärerna inte vara med längre. Det kan ju ha varit så att Helsingborg skulle ta hela det ekonmiska ansvaret under det sista kontraktsåret. Eller vad vet jag. Ute är han hur som helst vid årsskiftet.

Allt om HIF: HIF bryter med Wanderson i förtid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.