Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Bottennapp

ÖSK Söders damer kunde erbjuda de 30 första betalande åskådarna en biljett till ÖSKs match mot AFC Eskilstuna. Det satt nog bra för i matchen mot Telge United var det inte så mycket som värmde. En förlust med hela 6-0 hör inte till vanligheterna och kommer säkert inte att göra det i fortsättningen heller.

Men den här gången blev det så efter det att man tvingats komma till matchen med en ovanligt uttunnad matchtrupp. Spelare som lämnat, spelare som hade förhinder och ett tufft progeam för ÖSK Söder 2 och F17-laget gjorde att man det inte gick att förstärka laget på sedvanligt sätt med några yngre fömågor. Bra då att i alla fall Klara Thorsén och Sophie Pettersson fanns tillgängliga och var villiga att ställa upp. Nu räckte ju inte det för att påverka matchförloppet i önskvärd riktning. Men nog skall man väl ha några ersättare i alla fall när man har hemmamatch.

ÖSK Söder Dam: Storförlust mot Telge United

Matchfakta.
06. 0-1 Malin Nyberg
35. 0-2 Maja Björklund
48. 0-3 Malin Nyberg
60. Spelarbyte: Olivia Puhls (ut), Sophie Pettersson (in)
61. Varning Lisa Davidsson
61. 0-4 Malin Nyberg (straff)
68. Spelarbyte Telge: Isabelle Steiler (ut) Natalie Grossmann (in)
71. Spelarbyte Telge: Tabitha Sherrie Ann Nyberg (ut), Jessica Nordling (in)
72. Spelarbyte Telge: Christabel Yeboah (ut), Raissa Adwoa Morrison (in)
72. Spelarbyte: Anna Meijer (ut), Klara Thorsén (in)
81. 0-5 Morgan Mosack
90+1. 0-6 Malin Nyberg (straff)

Matchtrupp: Lisa Davidsson (mv), Emma Pettersson, Wilma Moberg, Maja Fagerholm, Isabelle Fredriksson, Anna Meijer, Olivia Puhls, Josefine Zandén, Caroline Zandén (k), Antonia Jalkinger och Linnéa Wetterberg
På bänken: Klara Thorsén och Sophie Pettersson

ÖSK Söder Dam har nu förlorat sina två senaste matcher med en sammanlagt målskillnad på 0-10. Kan kontraktet vara i fara? Nej, det tror jag inte. Det är ju sälla bottenlaget vinner allt eller nästan allt när det återstår fyra matcher. Men en seger till för Söder skulle onekligen sitta bra. Matcherna i septemberprogrammet set väl ut att kunna ge något i poängväg om man bara kan komma till spel med en någorlunda normal matchtrupp.

Återstående matcher.

2019-09-06 19:30 Div 1 Södra Svealand, damer Triangelns IK – Örebro SK Söder
2019-09-14 14:00 Div 1 Södra Svealand, damer Örebro SK Söder – Sätra SK
2019-09-21 12:00 Div 1 Södra Svealand, damer Hässelby SK FF – Örebro SK Söder
2019-09-28 13:00 Div 1 Södra Svealand, damer Örebro SK Söder – Täby FK


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.