Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Helgen inleddes med förlust mot FC Djursholm

ÖSK U19 tog emot FC Djursholm i kväll i en match i U19 Allsvenskans nedflyttningsserie. Djursholm är faktiskt serieledare och av dagens prestation att döma är det välförtjänt.

ÖSK inledde matchen med en väldigt defensiv uppställning i vilken man dragit tillbaka mångsysslaren Anton Ingves till den centrala trebackslinjen. Bra för backlinjen,men mindre bra för det centrala mittfältet, där han mestadels brukar hålla till.

Gästerna dominerade spelmässigt under hela den första halvleken och för ÖSK handlade det mesta om att rensa och freda försvarsområdet. Simon Gustavsson i ÖSKs mål gjorde ett utmärkt arbete och räddade flera gånger sitt lag. Trots spelundertaget verkade det faktiskt som om ÖSK skulle kunna ta sig till halvtidsvilan med ett mållöst resultat. Så gick det tyvärr inte. Med någon minuter kvar av halvleken spräckte gästerna sin målnolla. Inte alls orättvist men ändå rätt onödigt.

Inför andra halvlek möblerade ÖSK om sin laguppställning en del för att få mer offensiv (och konstruktiv kraft). Alfie Göransson kom in som mittback, Anton Ingves fick en plats på det inre mittfältet och Noel Milleskog tog platsen som anfallspartner till Odilon Sangwa. Kvitteringen höll på att komma med en gång efter en inledande hörna. Bollen studsade omkring inne i försvarsboxen utan att någon från hemmalaget fick en ordentlig träff på den.

I stället blev det Djursholm som fick nästa anteckning i målprotokollet när de spelade sig igenom ÖSK-försvaret och gjorde 0-2. Hemmalaget fortsatte dock att hålla spelet jämnt och fick så småningom betalt för sitt gnet. Malcolm Stolt nickade in 1-2 på en hörna. Därefter var matchen jämn ända tills dess att Djursholm kunde öka på till 1-3. Då gick luften ur ÖSK som väl i princip bara spelade av resten av matchen.

Bra insatser idag av Simon Gustavsson i målet, den outtröttlige Lukas Julher på mittfältet och avige och lite kantige Malcolm Stolt, som dessutom återigen fick möjlighet att visa vilken duktig huvudspelare han är.

ÖSK-akademin är inne i en matchintensiv period just nu, vilket gjorde att U19 idag nog inte kunde matcha sitt vassaste lag. Normalt brukar man ju kunna låna upp några fler spelare från U17 till exempel. Men i morgon spelar U16, på söndag har U17 en viktigare match på bortaplan mot Elfsborg innan ÖSK i U21-matchen på måndag tar emot Djurgården. Jag antar att U21 och U17 prioriteras den här helgen, vilket drabbade U19 idag och förmodligen U16 i morgon.

Matchfakta.
44. 0-1 Gustav Lindgren
51. 0-2 Gustav Lindgren
60. 1-2 Malcolm Stolt (nick på hörna)
65. Varning Malcolm Stolt
69. 1-3 Sebastian Karlsson Grach
88. Varning Djursholm Alf Selvén
90. Varning Djursholm Måns Dahl

Laguppställning 1:a halvlek.
Simon Gustafsson
Martin Trinh, Anton Ingves (k), Oscar Windahl, William Björnsson
Adam Lindström, Jonathan Rasch (ht), Lukas Julher, Samuel Nielsen (ht)
Odilon Sangwa, Malcolm Stolt
Bänken vid matchstart: Gustav Leijon (mv), Noel Milleskog (ht), Alfie Göransson (ht), Ryad Mouvlier (65) och Alexander Bahar (?)

Laguppställning 2:a halvlek.
Simon Gustafsson
Martin Trinh, Alfie Göransson, Oscar Windahl, William Björnsson
Adam Lindström (76), Anton Ingves (k), Lukas Julher, Malcolm Stolt
Odilon Sangwa (7?), Noel Milleskog
Bänken inför andra halvlek: Gustav Leijon (mv), Ryad Mouvlier (65), Jonathan Rasch (7?), Samuel Nielsen och Alexander Bahar (?)


Återstående matcher.

September
2019-09-15 13:00 P19 Allsvenskan Norra Nedflyttningsserie Örebro SK FK – Täby FK
2019-09-20 19:30 P19 Allsvenskan Norra Nedflyttningsserie Vasalunds IF – Örebro SK FK
2019-09-28 13:00 P19 Allsvenskan Norra Nedflyttningsserie Örebro SK FK – Gefle IF FF
Oktober
2019-10-06 17:00 P19 Allsvenskan Norra Nedflyttningsserie IFK Lidingö FK – Örebro SK FK
2019-10-26 14:00 P19 Allsvenskan Norra Nedflyttningsserie FC Djursholm – Örebro SK FK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.