Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Viktig seger mot Lund

Igår eftermiddag, ungefär samtidigt som ÖSK spelade bortamatchen mot Sirius, tog Akademins U17 lag emot Lunds BK på Behrn Arena. Efter vårmatcherna som mest av allt handlade om positionering har läget nu blivit skarpt. Både för de bästa lagen som gör upp om SM-tecknen, men framför allt för lagen som spelar för att undvika nedflyttning.

ÖSK U17 gjorde ingen vidare vårsäsong och hösten har börjat darrigt med en vinst och två förluster. Därför var matchen igår något av en måstematch för de svartvita om man skulle kunna undvika att dras in i nedflyttningsstriden på allvar. I och för sig är nästan alla lagen indragna i denna serie där alla hittills i princip slagit varandra. Förutom Degerfors då, som hittills fått stryk av alla.

ÖSK klarade de tre poängen med en viss darr på ribban (förmodar jag). Matchens ende målgörare blev högerbacken Alexander Bahar i den 75:e minuten, en spelare som väl oftare är passningsläggare än gör målen själv. Hur som helst var det givetvis ett väldigt bra tillfälle att få ett mål noterat på kontot. I och med segern fick ÖSK inte bara tre poäng utan även revansch för en förlust med samman siffror i våras.

Att ÖSK tar de här matcherna på stort allvar visas av att båda landslagsmännen ( Niclas Bergmark och Malmöförvärvet Hussein Ali) ställde upp för hemmalaget.

Matchfakta från vad som verkar ha varit en händelsefattig match.
02. Varning Ali Reza Rezaei
29. Varning Lunds BK Naol Iljara Isaksson
45. Varning Lunds BK Jacob Bergman
75. 1-0 Alexander Bahar

Septembermatcher.

2019-09-01 14:00 P17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie IF Elfsborg – Örebro SK FK
2019-09-08 16:30 P17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örebro SK FK – Trelleborgs FF
2019-09-16 19:00 P17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örebro SK FK – Degerfors IF
2019-09-29 13:00 P17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örgryte IS FF – Örebro SK FK

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.