Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Östersjömina

ÖSK Söders damer var igår på Gotland för en match mot seriejumbon P18 IK. En motståndare som ibland kan vara rätt besvärlig att tas med. I år har resultaten i och för sig inte gått deras väg. Men jag tyckte ändå att de inte var så dåliga, då de besökte GPP i maj. Då Söder vann med 3-1, men den matchen var nästan slut innan Söder började göra mål.

Bortaresorna till Visby är alltid lite extra knepiga. Utöver spelartrupp, laguttagningar och andra traditionella fotbollsbekymmer tillkommer även den logistiska utmaningen att ta sig till och ifrån Gotland på ett tids- och kronekonomiskt försvarbart sätt.

Igår var det med en rätt tunn trupp som Söder tog sig an uppgiften. Emma Tivemo har lämnat för studier i USA och bland annat tvillingarna Zandén saknades. Med på resan för en inledande plats på bänken fanns Amanda Nordenby (åter efter en långvarig frånvaro på grund av en knäskada), samt div 1-debutanten Vilja Carlsson från F17 (och Smedjebacken).

Så det gick som det gick. Målskyttet lossnade äntligen för P18, som hade gjort 4 innan det var dags för halvtid. Att det inte blev några fler baklängesmål i andra halvlek var kanske bra för moralen, men inte för så mycket annat.

Matchfakta.
07. 1-0 Tove Sandelin
26. 2-0 Camilla Ronström
41. 3-0 Mikaela Leveau
44. 4-0 Ella Lindvall
59. Spelarbyte: Jenny Börjesson (ut), Amanda Nordenby (in)
61. Varning Wilma Moberg
68. Varning P18 Tove Sandelin
68. Varning P18 Frida Starkenberg
72. Varning Moa Arlebo
72. Spelarbyte: Moa Arlebo (ut), Vilja Carlsson (in)
84. Spelarbyte P18: Helena Liljeström (ut), Clara Jonsson (in)
90+2. Spelarbyte P18: Lina Appelgren (ut), Sissela Andersson (in)

Årets återstående seriematcher.

2019-08-31 13:00 Div 1 Södra Svealand, damer Örebro SK Söder – Telge United FF
September
2019-09-06 19:30 Div 1 Södra Svealand, damer Triangelns IK – Örebro SK Söder
2019-09-14 14:00 Div 1 Södra Svealand, damer Örebro SK Söder – Sätra SK
2019-09-21 12:00 Div 1 Södra Svealand, damer Hässelby SK FF – Örebro SK Söder
2019-09-28 13:00 Div 1 Södra Svealand, damer Örebro SK Söder – Täby FK

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.