Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lokal fotboll: Rynninge valde ungt

Rynninge IK, som befinner sig i en ekonomisk kris, har nu (till slut) kunnat välja en ny ordförande och en styrelse. Huvudansvarig för att få ekonomi och verksamhet på rätt köl blir den unge örebroprofilen David Fataki.

David, som är 28 år, har redan hunnit med en hel del. Störst avtryck har han nog gjort inom musiken. För egen del är han i grunden gitarrist, och han reste efter gymnasiet under ett antal runt i Frankrike och Belgien och spelade med olika band. Tillsammans med sin brors Josef är han även låtskrivare och producent, och på Järntorgsgatan har de en egen musikstudio.

Civilt jobbar han som vice manager på franska restaurangen Boulebar i Örebro.

Fotbollsmässigt har han sina rötter i Rynninge, men han har även under sin gymnasietid i Västerås, representerat Skiljebo SK. Under en kortare period var han dessutom sportchef hos ÖSK Futsal.

Lite synd faktiskt att kompisen Boris Lumbana nyligen valde GAIS för omstarten aom fotbollsspelare. Annars borde väl David ha kunnat övertala Boris att hoppa in och hjälpa till på Grenadjärvallen under höstens serieavslutning.

Rynninge IK: David Fataki – ny ordförande i Rynninge IK
NA (190210): David Fataki får örebroarna att spela boule

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.