Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Vill Inter verkligen köpa Larsson?

Morgonens påstående i Aftonbladet att den italienska storklubben Inter skall ha lagt ett bud på Jake Larsson har skapat en störtflod av uppföljningar från NA och diverse nätsajter, som följer utvecklingen under fotbollens sommarfönster. Ingen vet väl mer om detta än vad Aftonbladet gör och de vet väl inte mer än vad någon agent viskat i deras öra.

Aftonbladet: Avslöjar: Storklubben ute efter Jake Larsson

Det vore givetvis väldigt bra – ekonomiskt sett – för ÖSK om man kunde landa en affär i den här storleksordningen. Tråkigt för Örebropubliken som inte får se honom mer. Men jag känner en viss tveksamhet kring uppgifterna. En tjugoårig Larsson är väl inte den typ av spelare som en klubb som Inter väljer att värva. För ”gammal” för att komma som talang och inte tillräckligt etablerad för att tas in som en spelare till A-truppen. Vill Inter ha spelare till sitt utvecklingslag behöver de inte sträcka ut sina värvningstentakler så långt som till Behrn Arena. Det finns duktiga yngre spelare på närmare håll.

För Jakes del så tycker jag inte att det verkar som någon speciellt bra utveckling. I en klubb som Inter lär hans möjligheter att få speltid vara väldigt små. Det bästa för hans del vore i så fall att bli utlånad till någon mindre klubb som verkligen behöver honom och kan ge honom rikligt med speltid. Annars riskerar hans utveckling att stagnera.

Jag tycker nog fortfarande att den bästa adressen för hans fortsatta karriär vore en nederländsk klubb i mittenskiktet. De kommer att behöva honom och kommer att försöka utveckla honom ytterligare för att själva kunna sälja honom om några år. Holländarna är pragmatiska och duktiga på att utveckla fotbollsspelare. Dessutom är det ett land som i många avseenden inte skiljer sig så mycket från Sverige. Mer germanskt än latinskt till kynne och läggning.

Man kan fråga sig varifrån Aftonbladet uppgifter kommer. Någon har uppenbarligen kontaktat dem för att dela med sig av den information de sitter inne med. Det lär ju knappast vara Inter (om nu uppgiften om deras intresse stämmer), eftersom de har all anledning att inte tala om vad de är intresserade av. Knappast heller ÖSK som brukar hålla inne med den här typen av information. Troligast är väl att det finns någon agent i bakgrunden med ett procentbaserat avtal, som försöker trissa upp priset. Om det finns fler intressenter – och det gör det säkert – så får de en hint om hur högt de skall bjuda för att få vara med. ÖSK å sin sida har tydligen sagt att de inte har så bråttom att komma till avslut utan att de väntar till nästa vecka. För att avvakta ett eventuellt högre bud från något annat håll.

Svårt att veta vad man skall tro mer än att det väl verkar troligt att Jake lämnar ÖSK genom det här sommarfönstret.

NA: Uppgifter: Italiensk storklubb med ett jättebud på ÖSK:s Jake Larsson
NA: Fredrik Carlsson kommenterar uppgifterna (video)
NA: Axel Kjäll om uppgifterna.

I Aftonbladet uppges örebroaren Feisal Saeedi (LL Sportsmanagement AB) vara Larssons agent. De spelare som Transfermarket listar som under kontrakt (av något slag) med hans företag så är det väl ingen som väl direkt imponerar som namn betraktat. Det rör sig så gott som uteslutande om lokala spelare som Alfred Ajdarevic och Josef Ibrahim för att nämna två som han tydligen lyckats övertala.

Transfermarkt: LL Sportsmanagement

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *