Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: ÖSK tar emot Västerås SK

Ingen rast – ingen ro. Knappt har intrycken från matchen mot IFK Göteborg sjunkit undan innan det är blir dags för nästa prövning på Behrn Arena. Nu betyder ju resultaten i U21-allsvenskan just ingenting. Men det är ju alltid trevligt när ÖSK vinner och det är något de gjort ovanligt ofta i årets upplaga av U21-allsvenskan Norra. Kan ju bero på att startfältet inte är det skarpaste, men ändå.

Svårt att säga hur ÖSKs tränarstab resonerar kring den här matchen. Idag har A-truppen träningsledigt och de börjar träna igen i morgon. Om bänkspelarna och de som var utanför truppen får spela idag så lär det bli en antalsmässigt reducerad trupp i träning i morgon. Vilket tränarna inte brukar gilla. Å andra sidan finns det ju onekligen spelare som behöver matchtid. Dels för att få prestera i matchtempo, dels för att försöka övertyga Kjäll & Co att det inte är de som skall sitta på bänken. Nu när inte längre tillgängligheten verkar vara den faktor som avgör om man får spela eller ej.

För spelarna i U19-truppen ligger den här matchen rätt nog bra till. De spelade sin senaste match den 1:a augusti och har nästa den 10:e.

Hur som helst med det. Fram emot lunchtid brukar ÖSK släppa matchtruppen. Vi som vill veta vilka som skall spela får väl tåla oss tills dess.

Kvällens motståndarna från Västerås har vunnit sina sista tre matcher i U21-serien – nu senast mot Degerfors med 6-0 och skall nog inte underskattas.

Tillägg.
ÖSK sparar inte på några spelare (mer än på tiominutersmannen Mehmeti) utan kommer med en trupp som innehåller åtta spelare från A-truppen. Det blir alltså en stark startelva som ställer upp mot Västerås SK. Dessutom innehållande ett knippe spelare som säkert vill visa att det är i A-lagsmatcherna de skall starta.
Matchtrupp ÖSK: Mathias Karlsson (mv), Daniel Björnquist, Arvid Brorsson, Johan Bertilsson, Adam Bark, Rodin Deprem, Yaser Kasim, Helmer Andersson, Simon Gustafsson (mv), Anton Ingves, Lucas Parkedal Stenfelt, Lukas Julher, Odilon Sangwa, Samuel Nielsen, Olle Brorsson, Malcolm Stolt och Martin Trinh

Även motståndarna från Västerås kommer med en till synes start trupp som innehåller ett antal spelare från deras A-trupp.
Matchtrupp Västerås SK: Daniel Svensson (A, mv), Carlos Gaete Moggia (A), Simon Johansson (A), Calle Svensson, Boris Ljevar (A), Samuel Holm (A), William Videhult (A), Daniel Hanna (U19), Renan Correa Faustini (U19), Viktor Steen )U19), Samuel Bassi (U19), Björn Ziebel (U17, mv), Patric Åslund (U17), Niklas Ericsson (U17), Philip Brander (U17), Casper Olofsson (U17), Jakob Rylander (U17) och Adam Kiani (U17)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.