Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Rävåsen i Svenska Cupen


Att ÖSK Söder Dam får möta Karlskogalaget Rävåsens IK i Svenska Cupen är ingen högoddsare. I en cupturnering där man tillämpar geografisk ihoppussling av matcherna blir det av naturnödvändighet så. I alla fall så länge som Rävåsen får representera Värmlands FF och ÖSK Söder ÖLFF. Så i kväll är det dags igen för de två klubbarna att göra upp om vem skall få gå vidare till den tredje omgången.

ÖSK Söder kommer närmast från en värdefull och rätt komfortabel seger mot FC Djursholm i Södra Svealandsettan. Rävåsen, som brukar aspirera på att ta steget upp till Elitettan har gått lite halvknackigt i år och förlorade sin senaste match mot IK Gauthiod med 1-0. Den serien har väl redan vunnits av Alingsås FC United som leder i stor stil. Rävåsen, som parkerar i ett anonymt mittenskick, har väl inte längre så mycket att spela för i årets serie. Avancemang i Cupen och en möjlighet att få matchas mot ett allsvenskt lag känns nog motiverande för dem.

I matchen mot Djursholm gjorde ÖSK Söders Sara Sandberg tre mål. Tyvärr var det hennes sista match för laget den här sommaren, så nu får vi se vem som i stället kan ta över rollen som spjutspets och målgörare.

ÖSK Söder Dam: Svenska cupen 2019
Rävåsens IK: Inför cupmatchen mot ÖSK Söder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.