Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Saras avsked (eller Upp på säker mark?)

Två av Söders matchvinnare i mötet med FC Djursholm. Sara Sandberg med två mål och Moa Arlebo med minst två målgivande passningar.

Hon började med ett hat trick (förlust mot Tyresö med 5-3) och avslutade med ett hat trick (vinst 4-1 mot FC Djursholm). Däremellan gjorde hon mål i varje seriematch och såg till att ÖSK Söders damer lämnade bottenstriden för att i stället parkera på en tredje plats i tabellen (om än kanske bara för några dagar). Sara Sandberg har onekligen satt sin prägel på Söderdamernas fotboll i sommar. Men nu är det tyvärr slut på hennes bidrag för den här gången, eftersom hon snart reser tillbaka till USA för att där fortsätta sina studier.

När de här två lagen möttes i den tredje omgången i våras blev resultatet 1-1.  Söder fick fick aldrig något bra grepp om sin motståndare. Den här lördagen satt greppet perfekt. Under den första kvarten fördes spelet så gott som hela tiden på Djursholms planhalva. Helt logiskt därför när Söder kan ta ledningen med 1-0 efter det att Isabelle Fredriksson nickat in Anna Meijers väl avvägda hörna mot bortre.

Efter målet blev gästerna lite mer aktiva och spelet jämnades ut. En gång såg det till och med ut som om de skulle lyckas kvittera. Efter en frisparksvariant var bollen på väg in i mål innan Caroine Zandén nickade den över ribban till hörna.

Men det var väl i princip allt av värde som Djursholm lyckades åstadkomma i anfallsväg under den första halvleken. Innan denna var klar hade det dock hunnit bli 2-0 till hemmalaget. Efter en fin kombination med en boll från Josefine Zandén till mittfältsgiganten Moa Arlebo friställde Moa Sara Sandberg på högerkanten. Sara såg (som så ofta) ut att vara på väg komma ut ur skottvinkeln, men hennes skott satt perfekt, när det hittade in i motståndarmålet via den bortre stolpen.

I halvtid såg det på det hela taget bra ut med en stabil tvåmålsledning och spelmässig dominans. Eventuella tvivel på hur matchen skulle sluta undanröjdes sedan definitivt i inledningen till andra halvlek tack vare två snabba mål av Sara Sandberg. Det första av dessa hann jag inte ens se. Plötsligt var bollen på väg in i mål med Sara som avsändare. Några minuter senare låg den där igen. Moa Arlebo slår en passning genom straffområdet och Sara kan enkelt bredsida den i mål. Enkelt om man är på rätt plats och det var hon ju.

Gästerna från Djursholm skall ha en massa kredd för att de inte gav upp vid 4-0. De jobbade i princip på som om ingenting hade hänt och fick till slut en liten belöning efter det att deras snabba högerkantsspelare Taryn Claire Siegele reducerat till 4-1 med ett skott ur nästan ingen vinkel alls.

Ett mål som dock inte rubbade hemmalaget nämnvärt. De bytte in resten av bänken och spelade av matchen.

Att man i de här serien har en möjlighet att byta in alla spelare på bänken tycker jag är väldigt bra. Att bli kallad som ersättare och sedan bara få sitta på bänken kanske flera matcher i rad är knappast någon höjdare. Bättre då att tränarna på den här nivån i gränslandet mellan elit- och amatörfotboll får lite friare händer beträffande hur de vill matcha sina lag.

Bra domare i matchen var som vanligt Nedim Prguda. Honom gillar jag.

Med 23 inspelade poäng borde kontraktet vara säkrat för den här säsongen. Det har i alla fall räckt så länge som det här serieupplägget existerat, alltså sedan år 2013. En viss oro finns det väl ändå eftersom det inte bara är Sara Sandberg som kommer att lämna inför hösten utan även flera andra av lagets spelare. Så visst skulle en seger till under hösten sitta bra.

Fakta: Minimibehov för fortsatt spel i div 1 Södra Svealand: 2013 (18), 2014 (18), 2015 (20), 2016 (12), 2017 (18) och 2018 (23).

ÖSK Söder Dam: Fjärde raka!
FC Djursholm: Första match efter sommaruppehåll

Matchfakta.
15. 1-0 Isabelle Fredriksson (nick på, Anna Meijers hörna)
30. 2-0 Sara Sandberg (Moa Arlebo)
ht. Spelarbyte Djursholm: Beatrice von Dardel (ut), Junique Lynn Rodriguez (in)
ht. Spelarbyte Djursholm: Emelie Joelsson (in), Taryn Claire Siegele (in)
46. 3-0 Sara Sandberg (Arlebo eller Tivemo?)
48. 4-0 Sara Sandberg (Moa Arlebo)
55. Spelarbyte: Agnes Andersson (ut), Olivia Puhls (in)
57. Spelarbyte: Isabelle Fredriksson (ut), Emma Tivemo (in)
60. 4-1 Taryn Claire Siegele
60. Spelarbyte Djursholm: Noelle Larsson (ut), Olivia Lundgren (in)
63. Spelarbyte: Linnéa Wetterberg (ut), Jolin Rolandson (in)
76. Spelarbyte: Sara Sandberg (ut) ,Alexandra Laini Bovellan (in)
76. Spelarbyte: Alma Stridh (ut), Emma Pettersson (in)

Återstående matcher i augusti.

019-08-06 19:00 Svenska Cupen omg. 1-3, damer Örebro SK Söder – Rävåsens IK Karlskoga
2019-08-10 13:30 Div 1 Södra Svealand, damer Älvsjö AIK FF – Örebro SK Söder
2019-08-17 14:00 Div 1 Södra Svealand, damer Örebro SK Söder – Tyresö FF
2019-08-24 17:00 Div 1 Södra Svealand, damer P18 IK – Örebro SK Söder
2019-08-31 13:00 Div 1 Södra Svealand, damer Örebro SK Söder – Telge United FF

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.