Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P14/05: Vinst i Sverigecupen

ÖSK P05 Vit fick en bra start i FBKs Sverigecup – turneringen som i alla arrangörerna brukat kalla för den inofficiella SM-tävlingen för P14. Kanske det – det brukar hur som helst vara med en hel del bra klubbar i tävlingen. Fast i år tycker jag att det saknas en hel del lag som brukar ha starka lag i sin ungdomsverksamhet.

ÖSKarna fick en smakstart i något som i alla fall på förhand såg ut att ha varit något av en gruppfinal. ÖSK vann matchen mot Kalmar FF med 3-2 och skaffade sig därmed ett bra utgångsläge i jakten på en plats i A-slutspelet.

Det är rätt sparsamt med information om matchen på Cupens hemsida. Uppsatt som målgörare till två av ÖSKs mål är Robin Hadad. Vem som gjorde det tredje är höljt i dunkel.

Så här på förhand såg väl Kalmar FF ut som den svåraste gruppmotståndaren. De brukar ha bra akademilag. Därmed inte sagt att Järfälla FF och/eller Köpmanholmen-Bjästa FF inte kan ha riktigt bra lag. I den här åldern har många talanger ännu inte tagit steget till någon av de större akademierna och även i princip okända klubbar kan ha riktigt bra lag.

I gruppens andra match idag vann Örnsköldsviklaget över Järfälla med 2-0.

Gruppspelet avslutas i morgon. ÖSK möter Köpmanholmen-Bjästa FF kl 11:00 och Järfälla kl. 15:00. Grupplaceringarna 1 och 2 ger en plats i A-slutspelet. Lagen på plats 3 och 4 deltar i B-slutspelet. Alla lag kommer att få spela ett antal final- och placeringsmatcher så när allt är slutspelat och klart på söndag så har samtliga lag placerats in på någon av platserna 1 – 32. Det är ju rätt ovanligt att man är så ambitiös beträffande placeringsmatcherna. Ofta får lagen åka hem direkt då en slutspelsmatch förlorats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.