Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Karlslund lånar Ayeva

Nadir ”Nadde” Ayeva:

NA skriver idag, att Karlslund kommer att låna ÖSKs talangfulla anfallare Nadir Ayéva under hösten. Syftet är att ge spelaren möjlighet att spela seniorfotboll på en vettig nivå. Karlslund brukar vara bra på att släppa fram sina egna yngre talanger. Så mycket talar väl för att det kan bli ett givande samarbete.

Av NA:s notis framgår inte vilken typ av utlåning det rör sig om. För yngre spelare finns ju möjligheten att låna ut spelare som max fyller 22 år inom ramen för det program som benämns ”Fotbollsutvecklande föreningssamarbete avseende professionell spelare”. I så fall skulle det vara möjligt för Nadir att gå mellan klubbarna om behov skulle uppstå. I ÖSKs U21-matcher kan han under alla omständigheter delta eftersom klubbtillhörighet inte verkar vara så viktigt i den serien så länge lånet registreras och berörda klubbar är överens.

Det här är, tycker jag, mycket glädjande besked. Egentligen borde ÖSK skicka iväg alla sina yngre kontraktsbundna talanger för att spela minst sitt sista juniorår med ett lag i div 1 eller ännu hellre i Superettan. Om de verkligen aspirerar på att ta steget upp till ÖSKs allsvenska trupp bör de dessförinnan ha spelat seniorfotboll och visat att de har förmåga att dominera matcher på den lägre nivån. Samma typ av krav bör ställas på dem som på andra spelare som ÖSK tar in från lägre serier.

NA: ÖSK-talangen lånas ut till division 1-klubben


Dagen efter har även ÖSK och Karlslund skrivit om utlåningen. ÖSKs notis är väl en smula matter-of-fact medan Karlslund bjuder på en lite matigare artikel.
ÖSK: Nadir Ayéva lånas ut till Karslunds IF
Karlslunds IF: Karlslund lånar Nadir Ayéva från ÖSK Fotboll


Nadir Ayéva i höstens klubbdress. (Foto: Karlslunds IF)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.