Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gothia Cup: Dag 4 eftermiddag

Torsdagseftermiddagen innebar slutet i Gothia Cup för ÖSKs två elitlag (med ett litet undantag).

Gothia Cup Puma Trophy P17.
De äldre pojkarna i U17 hade ju på förmiddagen ”klarat av” Elfsborg efter straffsparksläggning. Redan på tidig kvällstid blev det sedan dags för en kvartsfinal mot utvilade Trelleborgs FF. De senare hade tack vare en tursam lottning fått stå över spel i åttondelen.

Kvartsfinalen avgjordes på övertid till Trelleborgs FF fördel efter matchens enda mål. Surt – men så kan det gå. Jag tror ändå att man från ÖSKs sida är rätt nöjda med lagets prestation i årets turnering. Laget, som verkligen inte gjort någon bra vår i seriespelet, besegrade både Halmstads BK och IF Elfsborg och spelade ”nästan oavgjort” mot Trelleborg. Tre lag som de fått stryk av i seriespelet.


Tillägg.
Tipselit har skrivit om matchen: Trelleborgs FF vann rysare mot Örebro SK
Trelleborg spelade idag sin semifinal mot TikiTaka Academy från Nigeria. Den matchen slutade med en 4-0 vinst för nigerianerna.


SEF Trophy P15.
ÖSK Ungdoms U15-lag fick stryk med klara 5-0 av Helsingborgs IF. Lite väl stora siffror för att man skall ha varit riktigt nöjd (tror jag). Men i stället för att packa ihop grejorna och resa hem har laget fått stanna kvar i Alingsås en natt till för att spela en placeringsmatch. Den här cupen ligger ju lite utanför det normala Gothia Cup arrangemanget och administreras av SEF. Och de har uppenbarligen placeringsmatcher i sitt spelschema för att ge de deltagande lagen så många matcher som möjligt. Något som inte gäller den ”riktiga” cupen.

I eftermiddagens placeringsmatch (avspark kl 13:50) möter ÖSKarna därför FK Karlskrona. Därefter är det även för dem färdigspelat oberoende av resultatet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.