Gothia Cup: Dag 4

ÖSK U17 svarade för en bra prestation då A-slutspelet inleddes nu på morgonen. IF Elfsborg besegrades efter en jämn match. Resultatet 1-1 vid full tid innebar att straffsparksläggning måste tillgripas för att avgöra vilket lag som skulle få gå vidare till kvartsfinalen. Det blev ÖSK som gjorde mål på fyra av sina fem straffar medan Elfsborg missade två.

Robin Damström gav ÖSK ledningen i matchen genom att göra 1-0 i den 15 minuten och Kevin Strand från Elfsborg kvitterade i den 27:e. Den andra halvleken (speltid 2*30) var sedan mållös och straffar behövdes alltså för att avgöra matchen.

I denna gjordes ÖSKs mål av Herman Ragnarsson, Noel Milleskog, en oidentifierad nr 95 samt Niclas Bergmark som slutgiltigt avgjorde matchen till ÖSKs fördel.

I kvartsfinalen som spelas i kväll med avspark kl. 18:20 kommer ÖSK att få möta Trelleborgs FF.

ÖSK U15 spelar sin kvartsfinal i eftermiddag då de möter Helsingborgs IF i en match som börjar kl. 15:40