Gothia Cup: Dag 2

Bra dag för ÖSK-lagen.
ÖSK-familjens tre deltagande lag gjorde alla bra ifrån sig och vann sina matcher. Alla tre har därmed fortfarande en möjlighet att kvalificera sig för A-slutspelet i respektive klass.

Gothia Cup Puma Trophy P17.
ÖSK U17 gjorde vad de skulle och besegrade Östersunds FK – som väl är gruppens svagaste lag – med 4-1. ÖSK hamnade i ett tidigt underläge (redan i minut 2), men repade sig och kunde spela hem en säker seger. Målgörare för ÖSK var Noel Milleskog (2), Ali Reza Rezaei och Joel Andersson Segerlind.

Tidigare på dagen hade Halmstads BK och ÖSKs gårdagsmotståndare FC Cavalier spelade oavgjort (0-0). Gruppen är fortfarande helt öppen med avseende på vilka två av de tre främsta lagen som går till A-spel och vilket lag som får nöja sig med att spela vidare med lagen från den sämre halvan.

ÖSK möter i morgon Halmstads BK i vad som verkar kunna bli en direkt avgörande match. Avspark kl. 10:10.

SEF Trophy P15.
ÖSK U15 repade sig efter gårdagens stora nederlag mot Brommapojkarna och vann idag mot IFK Värnamo med 2-0. ÖSKs mål gjordes av Robin Hadad (16:46) och Josef Keyrouz (56:33). I den andra gruppspelsmatchen fortsatte Brommapojkarna sin motståndarkross med en 6-0 seger över Dalkurd.

I morgondagens avslutande matcher möter ÖSK Dalkurd medan Brommapojkarna spelar mot Brommapojkarna. Vid en BP-vinst, vilket väl är troligt, räcker det med ett oavgjort resultat för ÖSK för att de skall gå vidare. Avspark kl 11:10.

ÖSK Ungdom P15.
ÖSKs breddlag i 15-årsklassen gjorde precis som sina akademikolleger. De besegrade Luleåkombinationen med 2-1. Theodor Asprou gav ÖSK ledningen redan efter 54 sekunder och ökade sedan på till 2-0 efter 22 minuter. Luleås reduceringsmål kom med några minuter kvar.

I morgon möter ÖSKarna gruppens svagaste lag Hayat AC Casablanca från Marocko. De har förlorat båda sina matcher och har en målskillnad på minus 20. IFK Värnamo har en tuffare uppgift när de möter Höllviken, som verkar vara det bästa laget i gruppen. De två avslutande matcherna börjar redan kl 09:00.