Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gothia Cup 2019: Dag 1

De tre ÖSK-lagen inledde sitt spel i årets Gothia Cup igår (som var en måndag).

Gothia Cup Puma Trophy P17.
Det äldsta pojklaget hade internationellt motstånd. ÖSK mötte FC Cavalier från Skottland i den första matchen som till slut slutade 1-1. ÖSK tog ledningen i den första halvleken genom ett mål av Herman Ragnarsson, men motståndarna kunde kvittera mot slutet av den andra.

I gruppens andra match besegrade Halmstads BK Östersunds FK med 5-2 och har alltså skaffat sig ett bra läge inför fortsättningen. Kampen om den andra A-slutspelsplatsen kommer av allt att döma att stå mellan ÖSK och måndagens skotska motståndare. Mycket tyder väl på att det kan bli en målskillnadsaffär (stryk av HBK och vinst mot ÖFK).

Dagens match för ÖSKs del spelas på tidig kvällstid. Kl. 18:20 (om tidsplanen håller) möter ÖSK Östersund. Då gäller det inte bara att vinna utan även att försöka få med sig några plusmål inför fortsättningen.


SEF Trophy P15.
Det yngre akademilaget (från ÖSK Ungdom) gick på en riktig mina. De hade en riktigt svår motståndare i sin första match. Brommapojkarna brukar ha väldigt bra lag i de yngre åldersgrupperna, men inte skall man behöva förlora med 7-1, kan man tycka. Men det är precis vad som hände.

Jag är faktiskt rätt förvånad. I seriespelet har det här laget klarat sig riktig bra med en delad ledning i en av de regionala P15-serierna. Men BP var uppenbarligen ett nummer för bra för de svartvita. ÖSKs mål gjordes av lagets speciella målskytt Robin Hadad vid ställningen 0-5.

I gruppens andra match besegrade IFK Värnamo Dalkurd FF med 1-0 (lite mer normala siffror i den matchen).

ÖSK fortsätter gruppspelet med en eftermiddagsmatch mot smålänningarna. Vi får hoppas på att killarna är revanschsugna och gör en bra match. Vid en vinst lever givetvis förhoppningarna om en A-slutspelsplats vidare.


ÖSK Ungdom P15.
ÖSK Ungdoms breddlag i P15-gruppen mötte skånska Höllviken och förlorade med 3-1. Inte så mycket att säga om det. Jag har för mig att Höllviken ibland kan ha rätt bra lag. ÖSK-laget är ju ett breddlag, eftersom de bästa spelarna spelar med U15-truppen.

Dagens (eftermiddags)match spelas mot kombinationslaget FC Luleå/IFK Luleå. De vann igår sin match mot Hayat AC Casablanca från Marocko med 9-0. Så Luleå-killarna verkar ju ha ett riktigt starkt lag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.